Începe proiectarea pentru zona Oituz – Popa Șapcă. Valoarea lucrării, 151.260,50 de lei (fără TVA)

Începe proiectarea pentru zona Oituz - Popa Șapcă. Valoarea lucrării, 151.260,50 de lei (fără TVA)

Începe proiectarea pentru zona Oituz – Popa Șapcă. Valoarea lucrării, 151.260,50 de lei (fără TVA).

 A fost finalizată licitația pentru achiziționarea serviciilor de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Zona Oituz-Popa Șapcă și concept amenajare domeniu public” și a Regulamentului Local de Urbanism aferent PUZ. Planul urbanistic este delimitat de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade și va avea o suprafață totală de 16,7 hectare.

„În primul rând, este vorba de primul contract semnat de administrație, din anul 2015, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în regim de investiție propriu. Este un proiect realizat din bugetul local, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara, care deține o mare parte din parcelele studiate.

Principalul obiectiv al proiectului este crearea unui concept unitar care include servicii educaționale, servicii conexe pentru mobilitatea în zonă, precum o parcare de mari dimensiuni și un coridor pietonal și velo, în special pe axa nord-sud, producând astfel un țesut urban armonios.” declară Arhitectul-Șef al Municipiului Timișoara, Gabriel Almăjan.

CITEȘTE ȘI: Aproape 8.000 de copii români dispăruți în ultimul an

Primăria Municipiului Timișoara are în execuție noul campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în acea zonă în dezvoltare. Alte investiții în implementare sunt cele ale Universității de Vest: extinderea Facultății de Arte și Design, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie și a Facultății de Muzică și Teatru, precum și clădirea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu.

PUZ-ul va analiza posibilitatea realizării unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei stații de tren, care să lege zona centrală de restul județului. De asemenea, planul va trasa reglementările pentru culoare velo cu parcări pentru biciclete, o parcare supraterană cu 5 etaje și două culoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă. Pentru traversarea străzii Popa Șapcă, arteră în mod curent aglomerată, va fi analizată realizarea unei subtraversări. Al doilea culoar pietonal urmărește să conecteze complexul Iulius Town și noul campus de cel existent al UPT/UVT, de pe bulevardul Vasile Pârvan.

Serviciile care vor fi executate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulație, etc.), dar și o analiză asupra evoluției activităților educaționale. Suprafața studiată include și zona de la nord de calea ferată, adiacentă complexului Iulius Town, cu o suprafață totală de 33 de hectare.

Executant: SC AGORAPOLIS SRL. Valoarea contractului de proiectare este de 151.260,50 lei (fără TVA), iar durata este de 12 luni.

foto: harti-orase.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Începe proiectarea pentru zona Oituz – Popa Șapcă. Valoarea lucrării, 151.260,50 de lei (fără TVA)

  1. sistemul oligarhic… Dacă nu avea și Iulius nevoie de pasajul adiacent, credeti ca se finaliza asa repede? La fel va fii si acum. IULIUS este expert in a-si DEZVOLTA AFACERILE cu sprijin politic al partidelor PE SPATELE URBANISTICE ALE bugetelor de PRIMARIE. In TOATE ORASULE A FĂCUT LA FEL. Ultimul tun imobiliar la dat la Romexpo cu votul porlamentarilor cumpărați. In PAGUBA STATULUI, dar măcar se dezvoltă ceva si ptr cetateni… Sistemul oligarhic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *