Începe examenul de definitivat. Situația în județul Timiș

definitivat

Miercuri, de la ora 10, va începe, pentru cei 273 candidați din județul Timiș, examenul de definitivat în învățământul preuniversitar. Testarea se va desfășura pe parcursul a patru ore, iar nota  finală trebuie să fie de minimum opt. Dascălii vor susține examene la 32 de discipline. Cele mai multe cadre didactice care s-au înscris pentru obținerea definitivatului sunt educatori (75) și învățători (49).

CITEȘTE ȘI: S-au afişat rezultatele la titularizare. Lista cu notele în Timiş şi în celelalte judeţe

Cei care s-au înscris la examen ar fi trebuit să treacă până acum de mai multe probe. Conform metodologiei „pentru a se putea prezenta la proba scrisă, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: să fi obținut calificativul bine sau foarte bine pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar curent; media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu să fie minimum opt, dar nu mai puţin de șapte la fiecare dintre probele respective; să îndeplinească condiţiile privind durata stagiului de practică obligatoriu la catedră, prevăzută la art. 4 din OMEN 5211/2018 (un an şcolar sau ore de predare echivalente normei de un an, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite).”

Lucrările candidaților vor fi corectate în diferite centre de evaluare din țară, urmând ca primele rezultate să fie afișate, miercuri, 31 iulie 2019. Eventualele contestații vor fi înregistrate la Centrul de examen, în zilele de 31 iulie -1 august, și transmise, ulterior, centrelor de evaluare. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 5 august 2019.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, profesorul depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *