Începe a doua etapă de vaccinare anti-Covid: „Se vaccinează persoanele de peste 60 de ani sau cu boli cronice”. Când va avea loc a treia

Scăpăm de o parte din măsurile RESTRICTIVE | Valeriu Gheorghiță: „Vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că începând cu 15 ianuarie începe etapa a doua de vaccinare, care se adresează persoanelor peste 60 de ani sau cu boli cronice şi celor care deservesc activităţi esenţiale, conform observatornews.ro.

Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă: „Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, deci practic după data de 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de circa 1.884 de centre medico-sociale şi sunt internate, sunt aflate aproape 40.000 de persoane în aceste centre medico-sociale, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Începe a doua etapă de vaccinare anti-Covid: „Se vaccinează persoanele de peste 60 de ani sau cu boli cronice”. Când va avea loc a treia

În ceea ce priveşte dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi respectiv persoane cu boli cronice, această estimare este bazată pe catagrafia persoanelor efectuată în reţeaua medicală de medicina primară, atâta timp cât practic grupele de risc sunt superpozabile cu cele de la gripă sezonieră şi practic avem aceste date.

Se mai adaugă un număr estimat de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activităţi esenţiale, se reevaluează catagrafierea persoanelor care deservesc activităţi esenţiale tocmai pentru a putea face un plan detaliat al calendarului de activităţi legate de desfăşurarea campaniei de vaccinare pentru etapa a doua”.

Etapa a treia de vaccinare va debuta la începutul lunii aprilie. Detalii pe observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *