Pensionarii, puși pe drumuri în plină pandemie

Dominic Fritz: „Am obținut cea mai mare finanțare europeană din istoria orașului”

În plină pandemie, pensionarii din Timişoara, dar și alte categorii de persoane care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, se văd nevoiți să se deplaseze la unul dintre cele 18 puncte de vânzare ale Societății de Transport Public Timișoara (STPT), pentru a-și reînnoi abonamentul de călătorie.

Până acum, deplasarea și inevitabilul stat la coadă nu era necesare, timp de zece ani astfel de abonamente activându-se automat. De acum însă, Ioan Goia, directorul Societății Metropolitane de Transport Timișoara, a decis că fiecare trebuie să se deplaseze personal pentru reînnoirea abonamentului, iar STPT trebuie să se supună acestei decizii, întrucât subvențiile acordate de primărie merg mai întâi la societatea condusă de Goia, abia ulterior făcându-se decontul către STPT.

Iată comunicatul transmis de reprezenanții STPT, care recomandă pensionarilor să evite cozile, pentru a evita pericolul infectării:

În urma adresei nr. 107/18.12.2020 transmisă de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Societatea Metropolitană de Transport Timișoara” către Societatea de Transport Public Timişoara, în conformitate cu „Regulamentul privind facilitățile acordate unor categorii de cetățeni și entități la transportul public prestat cu tramvai, troleibuz, autobuz și vapoare în aria de competență a Societății Metropolitane de Transport Timișoara”, toți beneficiarii de gratuități pe mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara se pot prezenta la punctele de vânzare de pe raza municipiului și din localitățile Ghiroda și Dumbrăvița, pentru încărcarea titlurilor de călătorie pentru anul 2021, după cum urmează:

• la toate punctele de vânzare a S.T.P.T. se pot prezenta elevii, studenții, pensionarii și cetățenii români care au împlinit vârsta de 70 de ani și nu au calitate de pensionari;

• la centrul de eliberare gratuități situat în Timișoara, pe bulevardul Dâmbovița, nr. 67, se pot prezenta restul categoriilor de cetățeni, inclusiv personalul entităților (Filarmonică, Teatrul Național de Stat Mihai Eminescu, Teatrul German de Stat etc);

Locațiile și orarul punctelor de vânzare ale titlurilor de călătorie sunt următoarele : P-ţa Traian, 6:00 – 21:30; P-ţa 700, 6:00 – 21:30; P-ţa Bălcescu, 6:00 – 21:30; Calea Buziaşului – AEM, 6:00 – 21:30; Gara Nord, 6:00 – 21:30; Torontalului, 6:00 – 21:30; Calea Şagului, 6:00 – 21:30; Calea Lipovei, 6:00 – 21:30; strada Cluj, 6:00 – 21:30; bulevardul Dâmboviţa, 6:00 – 21:30; Centrul de gratuități din bulevardul Dâmbovița, nr.67, 8:00 – 16:00; T. Grozăvescu (Posta Mare), 6:00 – 21:30; Modern, 6:00 – 21:30; Muzeul Corneliu Miklosi, 6:00 – 21:30; Ghiroda – Primarie, 7:00 – 15:00; Dumbrăvița – Primărie, 7:00 – 15:00; Calea Girocului, 6:00 – 21:30; Judeţean-McDonald’s, 6:00 – 21:30; Piața Mărăști, 6:00 – 21:30; Catedrala Mitropolitană, 6:00 – 21:30.

Pentru mai multe informații referitore la „Regulamentul privind facilitățile acordate unor categorii de cetățeni și entități la transportul public prestat cu tramvai, troleibuz, autobuz și vapoare în aria de competență a Societății Metropolitane de Transport Timișoara”, vă rugăm să accesați www.smtt.ro sau să apelaţi Societatea Metropolitană de Transport Timișoara la numărul de telefon 0356 881 343. Totodată, vă informăm că utilizarea mijloacelor de transport fără titluri de călătorie valabile constituie contravenţie şi se sancţionează în conformitate cu prevederile legale”.

Directorul Ioan Goia nu a putut fi contactat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Pensionarii, puși pe drumuri în plină pandemie

  1. Nostalgia cozilor din alte vremuri, revine!!!! Băi a-ți inebunit de tot???!!!Sper că decidenții acestei aberații sa nu mai apuce pensia!!!

  2. Este bătaie de joc si sfidare la adresa pensionarilor si nu numai.Dupa 2 ore de la începerea încărcării cardurilor la pct de pe Torontalului s-a blocat sistemul..Acest Goia pe care l-a înscăunat primarul Robu sper sa nu mai stea mult la conducerea Societății de trnsport Metropolitan . E foarte adevarat ca noul primar se plînge că sunt f multe gratuități,și poate ar trebui verificate,dar poate se poate gasi o altă modalitate nu statul la coadă în frig și ploaie în fiecare lună.

  3. D-le FRItz e prima dezamagire a mea pt.DV.Sper sa fie si ultima.Dupa ce guvernul isi bate joc de pensionari vizavi de pensii acum ajungem sa stam la alte cozi pt.a valida lunar leg. de calatorii.Sper sa reveniti la vechea formula. CU stima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *