Din august, autovehiculele staționate în zona pietonală a Timișoarei vor putea fi ridicate

Începând cu 2 august, autovehiculele staționate în zona pietonală a Timișoarei vor putea fi ridicate

Din august, autovehiculele staționate în zona pietonală a Timișoarei vor putea fi ridicate

Nenumărate sesizări sunt depuse la Poliția Locală Timișoara privind autovehiculele oprite sau staționate pe zonele destinate pietonilor.

Doar în ultimele două luni au fost aplicate 573 de sancțiuni contravenționale în acest sens.

O stradă pe care s-au primit numeroase sesizări și s-a constatat că sunt staționate frecvent autoturisme, ai căror conducători auto vin în special la instanțe, și care nu numai că pun în pericol circulația pietonală, dar obstrucționează și eventuala intervenție a ambulanțelor sau autovehiculelor de pompieri în caz de urgențe este Eugeniu de Savoya.

CITEȘTE ȘI: Locuințe pentru tineri. Se realizează lucrările de introducere a utilităților

Pe această stradă, polițiștii locali au aplicat în ultimele două luni, un număr de 130 colante care au fost în parte sau urmează să fie transformate în sancțiuni.

”Unul din demersurile efectuate pentru reglementarea situației a fost modificarea HCL 371/2007 prin adoptarea în 14 iunie 2022 a HCL 262, care va intra efectiv în vigoare în data de 2 august 2022.

Astfel, având în vedere că autoritățile locale se confruntă cu probleme cum este cea a parcării pe spațiile verzi, parcuri și zone pietonale, neexistând posibilitatea legală de ridicare a acestora, întrucât conform prevederilor OUG nr. 195/2002 măsura tehnică administrativă a ridicării se dispune doar asupra vehiculelor staționate doar pe partea carosabilă, prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea și completarea OG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, s-a acordat competență poliției locale de a dispune măsura tehnică-administrativă a ridicării vehiculelor dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public.

Drept urmare, Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, pe lângă sancțiunile cuprinse între 500-1000 lei pentru persoanele fizice și 1000–2000 lei pentru persoanele juridice, prevăzute în actul normativ adoptat, se va trece și la ridicarea autovehiculelor depistate staționate în aceste zone”, transmite Poliția Locală Tmișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *