Începând cu 1 ianuarie 2021, mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi înmatriculate în România

volan pe dreapta 1

Se schimbă regulile de înmatriculare începând cu 1 ianuarie 2021, iar cei mai loviți sunt șoferii interesați de autoturismele importate din Marea Britanie. 

 Începând cu prima zi a anului viitor, nu vor mai putea fi înmatriculate mașinile cu volan pe dreapta! Decizia are legătură cu perioada de tranziție la Brexit, ce se pare că nu va mai fi prelungită.

România este obligată să nu mai permită nici importurile de mașini cu volan pe dreapta din Regatul Unit.

Registrul Auto Român (RAR) face acest anunț într-un moment cum nu se poate mai prost, când în România a crescut numărul șoferilor care conduc mașini cu volan pe dreapta.

Încă nu este clar ce se întâmplă cu maşinile care cu volan pe dreapta care sunt deja înmatriculate în România şi circulă acum în mod legal.

Statistica Poliției Rutiere arată că în 98% dintre accidentele în care sunt implicate mașini cu volan pe dreapta vina aparține șoferilor unor astfel de autoturisme, iar acest lucru s-ar putea să le dea de gândit celor care vor face noile reglementări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns