Incendiu la o hală de incinerare a deșeurilor periculoase, lângă o rafinărie. S-a emis mesaj RO-ALERT

incendiu rafinarie

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o societate de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi. Autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum. Hala nu prezintă siguranță, plafonul s-a prăbușit, iar echipajele nu pot pătrunde în interior. Operatorul economic avea, în prezent, autorizația de operare suspendată, nefiind la primul incident de acest fel. În curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care se ia în calcul ca în interiorul halei să fie surprinsă o persoană.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, despre relaxarea restricțiilor: Revenim la normalitate în trei etape. Ultima va fi pe 1 august

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, iar la faţa locului au fost mobilizate şase maşini de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.În urma incendiului, au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

„Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie”, este mesarul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

În curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care se ia în calcul ca în interiorul halei să fie surprinsă o persoană.

Garda de Mediu Prahova informează că, în urma incendiului, nu au fost depistate creşteri sau depăşiri ale indicatorilor de calitate a aerului.

„În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02,45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC Eco Burn SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul Comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă din cauza arderii necontrolate a deşeurilor existente. (…) Măsurătorile indicatorilor de calitate a aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a municipiului Ploieşti nu au prezentat creşteri sau depăşiri. Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU”, se arată într-o informare postată de pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *