Incendiu devastator în Banat. S-a intervenit timp de trei zile

incendiu semenic

Zeci de pompieri militari şi civili au fost mobilizaţi să stingă un incendiu de vegetaţie izbucnit pe Muntele Semenic. La sfârşitul săptămânii trecute, s-a intervenit timp de trei zile în zona Cuca Gozna, dar vegetaţia uscată s-a reaprins din cauza vântului.

CITEŞTE ŞI: Rugă mare într-o localitate din Timiş. Jocuri de lumini, spuma party şi invitaţi de renume îi aşteaptă pe participanţi

Intervenţia a fost una dificilă din cauza terenului accidentat. La faţa locului au fost forţe şi utilaje de la Detaşamentul de Pompieri Reşiţa, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Brebu Nou şi Văliug, dar şi pădurari de la Ocolul Silvic Văliug.

În urma incendiului a ars litieră şi coronament, dar şi 2500 de puieţi de pin. Cel mai probabil, focul a izbucnit din cauza unei ţigări aprinse, arăncată la întâmplare.

Aproape 3 hectare din interiorul Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului au fost mistuite de incendiu.

Este vorba de o zonă de pe partea dreaptă a bretelei care leagă Pasul Prislop de platoul Semenic. Ultima intervenţie de stingere a focului s-a încheiat în această dimineaţă, în jurul orei 04.00, conform radioresita.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *