Încă un român pe lista victimelor furtunii din Grecia. Video

furtuna grecia 2

După ce autorităile elene au făcut bilanțul teribilei furtuni care s-a abătut peste mai multe stațiuni de la malul mării, doi români, printre care un băiețel de 8 ani, se aflau pe lista persoanelor decedate. Pe măsură ce informațiile se centralizează, apar noi detalii.

Astfel, un al treilea român apare pe lista victimelor, el fiind însă doar rănit. Omul a fost transportat la spital.

CITEȘTE ȘI: Doi români, morți în Grecia după o furtună teribilă

Un cetăţean român rănit în urma furtunii de miercuri din Halkidiki, Grecia, a fost transportat la spital, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis joi Agerpres.

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia din regiunea Halkidiki s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme, vânt foarte puternic, ploaie şi grindină, care au afectat miercuri seara nordul Greciei.

Grecia Florina

Grecia, Florina – Φλώρινα / 10 iulie Forecast Weather Greece

Publicată de Jurnal de Vreme pe Joi, 11 iulie 2019

MAE menţionează că, în prezent, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară. Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, cu cetăţeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetăţeni români.

Doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau. Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea. Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns