Încă un eliminat din Timiş, la bacalaureatul de toamnă

Luni, absolvenţii de liceu care nu au luat bacalaureatul în această vară au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română în cadrul sesiunii de toamnă. În judeţul Timiş s-au înscris la acest examen 662 candidaţi, însă au participat 516. Un absolvent a fost eliminat, fiind prins cu un telefon celular în sala de examen, care la un moment dat a şi sunat. Acesta s-a ales cu nota unu şi nu va mai putea participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Elevii de la profilul uman au avut de făcut, la subiectul al doilea, un text argumentativ privind utilitatea cunoaşterii biografiei unei personalităţi culturale sau ştiinţifice, iar la al treilea, aceştia au avut de vorbit despre relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată. Cei de la profilul real trebuiau să rezolve la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor căzut” scrisă de Nicolae Labiş. La subiectul al doilea, candidaţii au avut de realizat un text argumentativ privind importanţa implicării în activităţi umanitare. În final, la subiectul al treilea, tinerii au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă.

Cei mai mulţi dintre absolvenţii claselor a XII-a, care au susţinut luni proba la limba şi literatura română, au spus că subiectele au fost mai uşoare decât cele din vară. La Colegiul Naţional „Ana Aslan”, devenit centru de examen, candidaţii ieşiţi din examen au spus că subiectele nu au fost dificile. „Cred că o să iau o notă mare, am scris tot. M-am decurcat mai bine decât în această vară”, ne-a precizat o tânără care tocmai a ieşit din sala de examen.

În această sesiune, candidaţii susţin examenul doar la probele pe nu le-au luat în vară. Marţi va avea loc proba la limba maternă, iar miercuri, proba obligatorie în funcţie de profil (matematică sau istorie). Vineri, candidaţii vor susţine ultima proba, cea la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate în data de 31 august, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, urmând ca notele finale să fie afişate în 3 septembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.