Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până pe 6 septembrie

Vreme foarte rece în vestul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 24 august – 06 septembrie 2015, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

CITEŞTE ŞI:
Alexa și Zicu dau cu subsemnatul la DNA

Conform estimării publicate luni de ANM, în ultima săptămână de vară vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor, în timp ce prima săptămână de toamnă va aduce o scădere a temperaturilor, care vor ajunge astfel la valorile normale pentru perioada respectivă.

Şi în Bucureşti, vremea se va încălzi treptat, până pe 29 august, când se estimează temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime în regiunea care include Capitala se va situa în jurul valorii de 31 de grade în prima săptămână din intervalul menţionat.

După 1 septembrie, se preconizează revenirea la valori termice normale, astfel că, până la sfârşitul celei de a doua săptămâni din estimarea ANM, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ESTIMAREA ANM PENTRU 24 AUGUST – 06 SEPTEMBRIE 2015

BANAT

În prima săptămână vremea se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 31 de grade. Însă, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic diurn va fi în scădere spre valori normale pentru prima decadă a lunii septembrie, spre o medie de 25 de grade. Nopţile vor fi răcoroase la începutul şi spre sfârşitul intervalului de prognoză, iar în rest, media temperaturilor minime se va situa între 15 şi 17 grade.

Ploi în general slabe, care vor fi şi sub formă de averse, se vor semnala în intervalul 1 – 4 septembrie, dar în celelalte zile ale celor două săptămâni va predomina vremea frumoasă.
CRIŞANA

În primele 5 zile ale intervalului vremea se va încălzi şi va deveni călduroasă pentru această perioadă, deoarece media temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va ajunge la 32…33 de grade. O scădere a valorilor termice se va resimţi în intervalul 1 – 3 septembrie, când mediile vor ajunge la 24…25 de grade, apoi acestea nu se vor mai modifica semnificativ. Până spre sfârşitul primei săptămâni vom asista şi la creşterea treptată a minimelor termice, de la o medie de 13 grade în prima noapte, până la 15..16 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperaturile minime vor fi în uşoară scădere, spre 12 grade la sfârşitul acesteia.

Vor fi numeroase zilele frumoase, exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe.

TRANSILVANIA

În intervalul 24 – 30 august vremea se va încălzi treptat, iar valorile termice diurne vor depăşi pe cele specifice perioadei, până la o medie regională de 30…31 de grade. În următoarele 3 zile regimul termic diurn va fi în scădere, spre medii de 23…24 de grade, care vor rămâne relativ constante între 4 şi 6 septembrie. Creşterea temperaturii aerului din prima săptămână se va resimţi şi pe parcursul nopţilor, iar cele mai calde vor fi între 29 august şi 2 septembrie, când media minimelor va fi în jurul a 14 grade. Ulterior, această medie va scădea treptat, spre10 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii relativ extinse, dar slabe cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 1 – 4 septembrie.
MARAMUREŞ

Mediile temperaturilor maxime vor fi în creştere, de la 27 de grade în prima zi a intervalului, până la 31…32 de grade, pe 30 şi 31 august, când va fi mai cald decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii august. Apoi, acestea vor fi în scădere până la 25…26 de grade, medii ce se vor înregistra începând cu 3 septembrie şi până la sfârşitul săptămânii viitoare. Nopţile vor fi răcoroase la începutul şi spre sfârşitul intervalului de prognoză, iar în rest, media temperaturilor minime din această regiune se va situa între 13 şi 15 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 1-4 septembrie.

MOLDOVA

Valorile termice diurne vor fi în creştere între 24 şi 30 august, vremea devenind treptat călduroasă, cu o medie a maximelor ce va ajunge la 31 de grade. În cursul celei de-a doua săptâmâni se va reveni la valorile termice obişnuite pentru începutul lunii septembrie, cu o medie pe întreaga regiune ce se va situa în jurul valorii de 24 de grade. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, media acestora va fi mai scăzută la începutul şi spre sfârşitul celor două săptămâni, aproximativ 13 grade, dar în celelalte nopţi va fi cu 2…3 grade mai ridicată.

Vor predomina zilele lipsite de ploi exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe.

DOBROGEA

Până sâmbătă, 29 august, valorile termice diurne vor fi în creştere, astfel că vremea va deveni călduroasă, cu o medie a maximelor ce va depăşi 30 de grade. După 1 septembrie se va reveni treptat la regimul termic normal, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi tendinţă. Media lor va urca până la 19…20 de grade la sfîrşitul primei săptămâni, iar în prima zi şi în intervalul 4-6 septembrie, se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Este posibil să plouă slab spre sfârşitul intervalului.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat, până în data de 29 august, când va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade. După 1 septembrie se preconizează revenirea la valori termice normale, astfel că, până la sfârşitul celei de a doua săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Mediile temperaturilor minime se vor situa între 14 şi 17 grade, cu valorile cele mai ridicate la mijlocul intervalului celor două săptămâni.

Vor fi numeroase zilele frumoase şi doar în intervalul 1-4 septembrie, s-ar putea să apară izolat averse slabe.
OLTENIA

În intervalul 24 – 29 august, vremea va deveni călduroasă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime poate depăşi 31 de grade în intervalul 30 august – 1 septembrie. Ulterior, temperaturile diurne vor fi cele normale pentru începutul de septembrie, cu o medie a maximelor de 25…26 de grade. Nopţile vor fi răcoroase la începutul şi la sfârşitul perioadei celor 2 săptămâni, dar în rest vor fi normale, cele mai mari temperaturi minime urmând a atinge 17 grade, în medie.

Exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, vremea va fi predominant frumoasă.

LA MUNTE

În prima săptămână, temperatura aerului va urma un curs ascendent astfel încât media maximelor va putea depăşi uşor 20 de grade. Însă, după data de 1 septembrie, aceasta va scădea cu 3…4 grade. Astfel, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra valori termice diurne relativ constante, cu o medie a maximelor de 15…17 grade. Cu precădere în primele şi ultimele nopţi, media temperaturilor minime se va situa sub valorile normale, dar la mijlocul perioadei de 2 săptămâni, această medie va avea valori cuprinse între 10 şi 12 grade.

Vor fi multe zilele frumoase îndeosebi în prima săptămână. În intervalul 2-6 septembrie, va fi mai ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, dar şi sub formă de averse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *