Încă o localitate din Timiş intră în grupul comunelor selecte

O comună din Timiş bifează finalizarea unei investiţii pe care puţine localităţi rurale şi-au putut-o permite: sistemul de canalizare. Mai exact, pentru luni este programată recepţia finală a lucrărilor, fiind vorba atât despre reţeaua de canalizare, cât şi de staţia de epurare aferentă. Pot apărea doar unele obiecţii din partea comisiei de recepţie, care ar fi urmate de remedierile de rigoare din partea firmei executante.

Primarul Tudor Marinescu este optimist, pentru că greul a trecut şi de acum ar mai rămâne ca locuitorii comunei Voiteg să se branşeze la sistem. Racordurile au fost făcute, de altfel, pe cheltuiala primăriei, astfel că potenţialii beneficiari nu au altceva de făcut decât să se branşeze.

„Sunt aproape 500 de racorduri pe care le-am făcut până aproape de casele oamenilor şi ei trebuie doar să îşi lege instalaţiile proprii la reţea. Este gratuit, deocamdată. După ce vom preda reţeaua Aquatim-ului, nu va mai fi fără bani. Eu sper că la primăvară toată lumea va fi racordată, iar sistemul de canalizare va putea funcţiona la întreaga capacitate. Lucrarea a decurs bine, fiind întinsă aproximativ pe durata unui an şi jumătate. Am avut norocul să primim banii la timp”, susţine edilul-şef.

Finanţarea investiţiei a fost una guvernamentală, direcţionată către comuna Voiteg prin intermediul Programului Naţional pentru Dezvoltare Locală (PNDL), în timp ce din vistieria primăriei a fost suportată doar componenta de racorduri. Practic, în contul autorităţii publice locale din Voiteg ar urma să mai intre de la bugetul PNDL doar ultima tranşă pentru plata constructorului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Încă o localitate din Timiş intră în grupul comunelor selecte

  1. Nici un cuvant in articol despre ce se intampla cu apele reziduale. Are comuna „selecta” si o statie de epurare, sau cum se rezolva problema? Fara asta nu prea are sens investitia…

    1. Citeste mai atent in articol:O comună din Timiş bifează finalizarea unei investiţii pe care puţine localităţi rurale şi-au putut-o permite: sistemul de canalizare. Mai exact, pentru luni este programată recepţia finală a lucrărilor, fiind vorba atât despre reţeaua de canalizare, cât şi de staţia de epurare aferentă.

Lasă un răspuns