Încă mai există râie și păduchi în școlile timişene

paduchi

Controalele medicale efectuate odată cu începerea noului an școlar au scos la iveală faptul că o parte dintre elevi nu respectă normele elementare de igienă. Rezultatele triajului epidemiologic au arătat că un elev din două clase a venit la cursuri cu probleme de sănătate.

Mai grav este că au fost depistați copii infectați cu streptococul beta-hemolitic, care poate provoca scarlatina, una dintre cele mai de temut boli eruptive infecto-contagioase specifice copilăriei, din cauza complicațiilor grave pe care le implică (pneumonie, artrită, infecții ale urechii, afecțiuni renale, probleme la nivelul inimii, articulațiilor, pielii sau creierului). În plus, păduchii și râia, a căror cauză primară de apariţie este sărăcia – care, de cele mai multe ori, duce la condiţii de igienă precare -, ar trebui să dea de gândit întregii societăți.

”Personalul medical din cabinetele medicale școlare a efectuat triajul epidemiologic al elevilor, în luna septembrie, la reluarea cursurilor. Conform datelor primite, au fost examinați 52.904 de copii din 636 unități de învățământ din mediul rural și urban.

Au fost depistate 998 cazuri de angine simple (infecția amigdalelor denumită popular <<roșu în gât>> – n.r.) și patru cazuri de angine cu streptococ beta-hemolitic. De asemenea, au fost raportate cinci cazuri de scabie (râie – n.r.), 93 cazuri de pediculoză (infestare cu păduchi – n.r.) și 86 cazuri de micoze (boli infecțioase provocate de ciuperci microscopice – n.r.).

Personalul medical a făcut recomandări de tratament și de igienă personală”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *