Încă două școli închise în Timiș, din cauza cazurilor de COVID-19

covid 2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit, astăzi, după apariția unor noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în două unități de învățământ timișene, a hotărât suspendarea activităților didactice desfășurate cu prezența fizică la clasă în aceste instituții pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, cursurile desfășurate în corpul de clădire de pe Strada Ghirlandei nr. 4, aparținând Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara, precum și cele de la Școala Gimnazială Bencecu de Sus (structură a Școlii Gimnaziale Pișchia) vor fi susținute în sistem online.

CITEŞTE ŞI: Părinţii care pot cere zile libere plătite pentru a sta cu copilul acasă, dacă acesta face școală online

La începutul anului școlar, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” din Timișoara a fost închisă din cauza infectărilor cu SARS-CoV – 2 în rândul cadrelor didactice care-și desfășoară acolo activitatea, iar la începutul acestei săptămâni, o altă unitate de învățământ din municipiu a pus lacătul pe ușă. Este vorba despre Liceul Teologic Penticostal Logos, unde s-au înregistrat cinci cazuri de îmbolnăviri în rândul corpului profesoral.

De asemenea, alte clase de la trei școli din Timișoara au fost închise și ele, tot din cauza îmbolnăvirilor: două de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, întrucât doi elevi au intrat în contact direct cu membrii ai familiei infectați cu COVID-19, o clasă a Colegiului Național Bănățean, unde a fost semnalat un caz de îmbolnăvire a unui elev, și alte șase din ciclul primar ale Liceului Teoretic ”William Shakespeare”, unde au existat cazuri de infectare printre învățătoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Încă două școli închise în Timiș, din cauza cazurilor de COVID-19

    1. Domnu Craiu, nu era de asteptat?! avand in vedere ca stau cate 30-32 de elevi in clasa, banci comune, totul fix ca inainte… Chiar si cate 7 ore pe zi! Totusi nu inteleg de ce s-a aflat abia ieri, avand in vedere ca situatia aceasta este de saptamana trecuta! Din nou sistemul din Romania este depasit (chiar daca pandemia e de mai bine de 6 luni de zile), aceleasi siretlicuri folosite, se ascund vinovatii care nu au zis si facut ceva! responsabilitatea in cazul infectarilor in randul elevilor cine si-o asuma?! Bineinteles nu scoala!

  1. De Scoala Gimnaziala Nr 7 Timisoara nu se mai stie nimic? Ramane si aceasta in acelasi scenariu verde de la inceput? Intreb pentru simplu fapt, ca ieri si astazi s-au facut referiri (atat in alt ziar cat si printre parinti) ca exista cazuri si acolo, inca de saptamana trecuta! Multumesc anticipat, daca aflati ceva mai multe noutati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *