În unele comune timișene se adoptă… modul de lucru european

Comunele timișene par să fi adoptat și ele ideea europeană a celor două viteze, când este vorba despre introducerea utilităților în localitățile administrate.

Cauza trebuie căutată în contextul negăsirii unei modalități de finanțare, mai ales în privința canalizării, investiție care, în cele mai multe situații, nu poate fi susținută financiar din resurse proprii.

Printre entitățile teritoriale care înregistrează întârzieri în acest domeniu se numără și comuna Otelec, compusă din localitatea de reședință și cea aparținătoare Iohanisfeld.

În prezent, doar în prima dintre ele există un sistem de alimentare cu apă funcțional.

În cea de-a doua se lucrează la introducerea acestei utilități, investiția – aproape de finalizare – fiind finanțată de guvern, prin prima ediție a Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Conform edilului local Valentin Pascu, rețeaua a fost postată și sunt montați și hidranții stradali, urmând a se mai realiza stația de tratare.

Se anticipează că sistemul va putea deveni funcțional în 2019, când vor începe și branșările populației.

De menționat că există o hotărâre a consiliului local, prin care cheltuilile de racordare la apă a gospodăriilor se suportă în mod egal de către primărie și de viitorii beneficiari.

După finalizarea obiectivului de la Iohanisfeld, prin intermediul operatorului regional de apă-canal Aquatim se va realiza o aducțiune din acest sat până în reședința comunei Otelec, în scopul îmbunătățirii calității apei care curge acum la robinetele din această localitate.

În privința investiției pentru înființarea rețelei de canalizare în ambele sate componente, până la această oră, primarul nu întrevede nici o soluție de finanțare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În unele comune timișene se adoptă… modul de lucru european

  1. 1 prima viteza: repede înainte=> la pus mâna
    2 a doua viteză: încet înapoi => eu sunt mic nu știu nimic, tata’n pod belește oaia

Lasă un răspuns