În Timișoara s-a interzis hrănirea porumbeilor! Acum, toate problemele oraşului sunt rezolvate

În Timișoara s-a interzis hrănirea porumbeilor! Acum, toate problemele oraşului sunt rezolvate

După ce, desigur, marile probleme ale orașului de pe Bega s-au rezolvat în cea mai mare parte, a venit rândul unui succes pentru inițiativa a doi consilieri locali de la USR: interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public.

Aceasta a devenit oficială după ce aleșii timișorenilor au aprobat, aproape toți, interdicția. Mai mult, cei care vor fi prinși că le dau păsărilor grăunțe vor fi blagosloviți cu amenzi de la 100 la 200 de lei, nu se știe după ce criterii, probabil în funcție de buna sau proasta dispoziție a agentului constatator.

Gata cu joaca prichindeilor în Piața Operei, care încercau să prindă păsările pe lângă fântâna dedicată hidratării porumbeilor! E drept că orașele mari ale Europei au luat măsuri pentru a limita înmulțirea porumbeilor, pentru a evita degradarea clădirilor istorice din cauza dejecțiilor, dar acolo – ce să vezi? – alte probleme au fost rezolvate și abia apoi s-a trecut la prigonirea celor care hrănesc păsările.

Cum în noul Consiliu Local Timișoara doar porumbeii sunt antipatizați (de ce nu și ciorile?), părinții urbei și-au arătat grija față de animalele de companie. Acestea, cu excepția vietăților de fermă, vor avea voie să circule cu mijloacele de transport public. Interesant ar fi dacă ar urca în autobuz un cetățean care are drept animal de companie un șarpe sau, poate, o maimuță ori un papagal, că tot sunt la modă.

Oricum, STPT nu va pierde, pentru că necuvântătoarele, prin intermediul stăpânilor lor, vor trebui să achite călătoria.

De asemenea, au fost votate reguli noi pentru deținerea animalelor de companie în condominii. Nu mai este necesar nici acordul vecinilor limitrofi pentru deținerea unui animale de companie și nici nu se mai limitează numărul de viețuitoare pe care le poate avea o persoană fizică sau juridică.

CITEŞTE ŞI: Tensiuni majore în politica timişeană – Alina Gorghiu cere demisia lui Dominic Fritz

Dacă veți avea, așadar, un vecin care ține zece câini într-o garsonieră, pentru că el este mare iubitor de animale, va trebui să lucrați mult cu instituțiile statului până veți demonstra că vă deranjează lătratul sau mirosul lor și că nu vă simțiți confortabil atunci când vecinii blănoși vă mârâie pe scări.

Nu putem decât să le dorim timișorenilor multă baftă pentru a se descurca prin hățișul noilor reglementării ale administrației locale, care abia a început să-și etaleze potențialul.

Foto: B1 TV


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Timișoara s-a interzis hrănirea porumbeilor! Acum, toate problemele oraşului sunt rezolvate

Lasă un răspuns