În Timișoara, contribuabilii sunt tratați cu dosul de Doreii cu târnăcop

santuri Timisoara1

Povestea cu amenajarea rețelei subterane de cablu din Timișoara se completează zilnic cu câte o filă. Firmele autorizate de municipalitate să sape străzile și trotuarele din oraș își văd de treabă, de cele mai multe ori fără să le pese că le provoacă disconfort locuitorilor, iar angajații se mai și obrăznicesc.

Pe Strada Renașterii, circulația a fost întreruptă acum câteva zile, iar una dintre timișorencele care locuiesc acolo ne-a relatat o situație care a deranjat-o.

 

„Suntem tratați în bătaie de joc”

Firma care a câștigat licitația pentru montarea în subteran a cablurilor RDS a fost pusă într-o situație penibilă când a trebuit să execute un cămin în fața imobilului meu. Consider că proiectul a fost emis fără să fie verificate înainte condițiile din teren. Astfel, s-a trasat plasarea căminului pe trotuarul îngust din fața imobilului meu, chiar sub ferestrele casei, aproape lipit de zid. Cu ani în urmă, au fost puse cabluri electrice în subsolul acestui trotuar. Cei de la firmă au săpat groapa folosind pickhamer-ul, ceea ce mi-a afectat imobilul construit din cărămidă acum 100 de ani. Când au găsit cablurile de curent, au săpat o altă groapă, pe carosabil, imediat în fața primei gropi. Deși legătura cu căminul de peste drum putea urma o linie dreaptă, dirigintele de șantier, afectat de obiecția mea de a nu se face lucrarea lângă peretele casei, a deviat canalul chiar spre acel loc, motivând că așa este dispoziția din proiectul lucrării. Dacă inspectorii din primărie ar fi fost pe teren, ar fi constatat că decizia de spargere a trotuarului a fost dată greșit, din superficialitatea cu care au tratat problema. Angajații primăriei trebuie să conștientizeze că sunt în slujba cetățenilor și au responsabilitatea muncii lor. După sesizarea mea telefonică la primărie, domnul Fota de la Serviciul drumuri m-a sfătuit să fac o sesizare scrisă la care urmează să primesc răspuns după 30 de zile. Or sesizarea mea se referea la ziua de 29 septembrie 2015, zi în care lucrarea s-a efectuat și finalizat. Consider că este inadecvată bătaia de joc cu care suntem tratați de către cei care sunt plătiți pentru a ne onora cererile corecte, de interes civic”. Cam așa sună fila de poveste a doamnei Mariana B.

 

Partea a doua

 

RDS TimisoaraLa fața locului, am găsit Strada Renașterii blocată de un ditamai șanțul și de utilaje, fără să existe vreo semnalizare că drumul ar fi închis, așa cum ar fi fost firesc să fie atenționați șoferii care o luau la dreapta de pe Simion Bărnuțiu.

Neavizații nu aveau decât să constate situația și să întoarcă mașina într-o parcare dintre blocuri. În treacăt fie zis, și între blocurile din zonă carosabilul e plin de gropi, semn că băieții de la cablu or fi trecut și pe acolo sau, poate, au fost alții, cu alte „binefaceri”, dar care au uitat să readucă spațiile afectate la forma inițială.

Revenind la vajnicii combatanți specializați în „șerpi” roz, situația s-a confirmat, șanțul era făcut într-o dungă, iar căminul era prezent în două variante, lângă zidul casei. Lângă lucrare, voinicii urmași ai lui Dorel, experți în săpat și astupat, stăteau înșirați și s-au arătat deranjați de aparatul de fotografiat.

Articolul complet, în ziarul “Renaşterea bănăţeană” de marţi, 6 octombrie.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *