În Timiș se pregătește cea mai mare investiție din ultimii 25 de ani. Vor fi create 15.000 de locuri de muncă!

plen cjt

O investiție de proporții cu adevărat faraonice este pe cale să fie demarată în județul Timiș, fiind cea mai mare din ultimii 25 de ani. Este vorba de Poligonul Agroalimentar ”Agratim” de la Covaci, întins pe o parcelă de 63 de hectare, unde vor fi comercializate diferite produse agroalimentare: fructe, legume, pește, carne, flori, precum și marfă complementară.

Va exista o sală multifuncțională, dar și servicii de tot felul, spații de depozitare, restaurante, baruri, benzinării, servicii auto, farmacii, centre medicale și chiar hoteluri și bănci!

Poligonul va fi disponibil pentru nu mai puțin de 400 de companii, care vor putea crea 15.000 de locuri de muncă, așa cum nu a mai reușit nici o altă investiție timișeană. Este de așteptat să asistăm la o creștere a industriei alimentare, la dezvoltarea producătorilor locali, a industriilor și serviciilor adiționale, precum și la atragerea de investiții private.

Citeşte şi:

Oraşul locuit doar de femei cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Ce trebuie să facă bărbaţii ca să poată intra în oraş

 

Prin ”Agratim” se implementează cea mai eficientă metodă de funcționare a pieței de en-gros și en-detail, fiind cel mai fezabil model elaborat. Un poligon similar se mai găsește la Barcelona, în Spania, care se vrea ca model pentru viitoarea investiție a Consiliului Județean Timiș, făcută împreună cu Regiunea Csongrad din Ungaria.

”Acest proiect va rezolva, în sfârșit, o mare parte din ceea ce lipsea producătorilor agricoli: desfacerea produselor proprii pe piețe cu impact internațional și intrarea județului Timiș într-un circuit integrat de piață agricolă civilizată”, a declarat consilierul județean Tiberiu Lelescu.

Citeşte şi:

Femeie prinsă când căra trei saci în care se aflau braţele şi trunchiul soţului pe care îl tranşase

 

Investiția este foarte apreciată și de Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei, de care aparține satul Covaci: ”Ne bucurăm că cei de la consiliul județean au ales această locație pentru cea mai mare investiție din ultimii 25 de ani. Este o facilitate acordată și pentru locuitorii comunei noastre, care vor putea opta pentru locurile de muncă înființate la Covaci”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Timiș se pregătește cea mai mare investiție din ultimii 25 de ani. Vor fi create 15.000 de locuri de muncă!

  1. Exceptionala ideea ..dar un sfat de la un locuitor al Valcii .. faceti lucrul daca sunteti siguri de fiabilitatea proiectului, daca nu aveti la dispozitie Cetrul Regional de Investitii SV Oltenia de la Seaca Calimanesti care oricum sta fara .. activitati .. fara a fi ironic

Lasă un răspuns