În Primăria Timișoara nu știe stânga ce face dreapta

Faptul că mulți timișoreni au ajuns să vadă negru în fața ochilor când sunt nevoiți să interacționeze cu primăria este deja de notorietate. În prima instituție a orașului haosul este la el acasă: angajații diverselor direcții se încurcă unii pe alții sau își pasează responsabilitățile, petenții sunt duși cu vorba și amânați la infinit cu rezolvarea problemelor etc.

Vă prezentăm în continuare încă o mostră din categoria „În Primăria Timișoara nu știe stânga ce face dreapta”. Într-un articol publicat în 16 octombrie și intitulat „Ilegalitățile dezvăluite de <<Renașterea bănățeană>> s-au confirmat! Hardughia de lemn deghizată în terasă ridicată în Parcul Alpinet va fi demolată”, am relatat cum inspectorii primăriei au constatat că, într-adevăr, în cazul respectiv au fost săvârșite nereguli evidente și ce s-a decis în urma inspecției: „desființarea lucrărilor realizate ilegal pe domeniul public până la data de 06.11.2015″.

Am citat la vremea respectivă din depeșa primită pe mail, din partea Direcției urbanism, de petentul care a făcut o serie de sesizări pe această temă la primărie și care ne-a semnalat și nouă situația.

Ei bine, după ce l-au ignorat în prima fază – până când subiectul a ajuns public -, oamenii primăriei continuă acum să-i răspundă petentului respectiv, iar în ultima misivă primită din partea municipalității, în 29 octombrie, un consilier din cadrul Biroului autorizare activități comerciale îi răspunde așa timișoreanului (precizăm că am inserat doar diacriticele, păstrând ortografia respectivului consilier):

„Cu privire la adjudecatarul zonei 1 (S.C. Antonio Catering & Banqueting S.R.L.) în data de 15.09.2015, cu ocazia efectuării unor verificări, fost constatate nereguli față de proiectul declarat câștigător în sensul nersepectării de către acesta a suprafeței desfășurată, a sistemului de acoperire prezentat în proiect cât și a distribuirii grupurilor sanitare în incintă. Constarile efectaute au fost transmise Serviciului Disciplina în Construcții în vederea efectuării unui control și luarea măsurilor legale care se impun în acest caz. Față de această speță, vom reveni cu o adresă prin care o să fiți informat cu privire la sancțiunile și măsurile aplicate”.

Așadar, după două săptămâni de la momentul în care o direcție din primărie îi comunică petentului că bucătarul italian a primit dispoziție să demoleze hardughia de lemn din Parcul Alpinet până la data de 6 noiembrie, o altă direcție din aceeași instituție îl anunță pe timișorean că de-abia în viitorul apropiat va avea loc un control și îi promite că îl va ține la curent cu sancțiunile care vor fi aplicate! Teatrul absurd e mereu actual în primăria timișoreană…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “În Primăria Timișoara nu știe stânga ce face dreapta

Lasă un răspuns