În plin sezon de vânătoare, în Timiș nu se consumă carne proaspătă de mistreț

Specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș au prezentat miercuri, publicului – prin intermediul mass-media – procedura de recoltare a probelor în vederea efectuării analizelor pentru depistarea mai multor boli, printre care și temuta pestă porcină africană.

CITEȘTE ȘI. Timișoreanca Brigitte Sfăt, scandal în fața unui restaurant de fițe! Bruneta a făcut instrucţie cu un bărbat

Acțiunea a avut loc la Fondul de vânătoare de la Charlottenburg (Șarlota). ”Este o întâlnire de lucru în cadrul căreia prezentăm recoltarea probelor de la mistreț pentru trichineloză, pestă porcină clasică și pestă porcină africană.

CITEȘTE ȘI: Minunea din fag. O cruce a apărut într-un butuc

Precizez că această recoltare de probe se efectuează pe fondul situației de liniște epidemiologică, la noi în județ, neexistând nicio suspiciune de pestă porcină africană.

Au fost recoltate următoarele: limfonodulii submaxilari și retrofaringieni, amigdalele, porțiuni de splină, rinichi, limfonoduli mezenterici, porțiuni de pulmon și, pentru trichineloză, pilieri diafragmatici.

CITEȘTE ȘI: Sute de infecţii nosocomiale în spitalele din judeţele Timiş şi Caraş-Severin!

Vânătorii din Timiș au fost intruiți și, în urma orelor de practică pe cadavre de porci, știu să recolteze aceste probe.

Aceasta este procedura prevăzută de legislație. Sezonul de vânătoare este în plină desfășurare, iar fiecare mistreț este supus verificării”, a declarat Adrian Popa, directorul DSVSA Timiș.

Probele biologice recoltate de la porcii mistreți sunt trimise la analize la București, iar până la sosirea rezultatelor, carcasa este păstrată la frig, urmând ca în cazul în care boala nu este confirmată, carnea să fie direcționată spre consum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns