În loc de ”Mulțumesc!”. O asistentă de la Județean a fost bătută de rudele unui pacient. UPDATE

O asistentă din cadrul Spitalului Județean Timișoara a fost agresată, duminică după-amiaza, în timp ce se pregătea să meargă la serviciu.

Incidentul a avut loc chiar în fața unității medicale.

CITEȘTE ȘI: Hoţi periculoşi de buzunare, prinşi de un grup de studente, la Timișoara. Foto

Femeia, care se afla la volanul unui autoturism, încerca să găsească un loc de parcare, iar la un moment dat, un copil i-a sărit în fața mașinii.

Asistenta s-a dat imediat jos pentru a vedea dacă a fost sau nu rănit copilul și imediat a fost înconjurată de mai multe persoane de etnie romă, rude ale copilului, care au început să o lovească din toate părțile.

Copilul nu a pățit nimic, în schimb asistenta a ajuns la Urgențe, cu contuzii grave la nivel facial și mai multe la coloană și la antebrațe.

CITEȘTE ȘI: Imagini șocante! Accidentul soldat cu patru morți, surprins de camera de la bordul unei mașini – Video

”Colega noastră a ajuns la noi plină de vânătăi, cu traumatism cranio-cerebral și numeroase contuzii la nivelul coloanei și a antebrațelor.

Leziunile nu sunt de natură să-i pună viața în pericol, dar trece printr-o traumă psihică.

Când închide ochii i se desfășoară întreg scenariul în care a fost lovită și cred că va dura destul de mult timp până când o să-și revină.

CITEȘTE ȘI: Duduie cazanele de răchie în Banat, dar statul nu câştigă mare lucru

Din păcate, nu este prima dată când se întâmplă astfel de incidente aici.

Întâmplarea a făcut ca acum să fie vorba de o colegă de-a noastră, însă i se putea întâmpla oricui”, a declarat dr. Mihai Grecu, medic-șef UPU-SMURD a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

Surse din cadrul spitalului spun că este foarte posibil ca agresorii să fie aparținătorii unui pacient internat în instituția în care lucrează și femeia pe care au bătut-o…

Asistenta a depus și plângere la poliție.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru agresiune, însă ”in rem”, întrucât autorii faptei (despre care se presupune că ar fi un bărbat și mai multe femei) nu au fost încă identificați.

Medicul Marius Craina, managerul spitalului, spune că este inadmisibil ca în Timișoara anului 2018 să se întâmple așa ceva: ”După mai multe incidente similare, ultimul fiind cel de acum două luni, când în fața spitalului s-au tras focuri de armă, am depus numeroase sesizări la poliția locală și națională.

Nu s-a luat nici o măsură concretă. Perimetrul care înconjoară spitalul este plin de mașini care blochează inclusiv accesul ambulanței la Urgențe.

Alteori, când o persoană de etnie romă este internată la noi, vin aparținători cu zecile, cu mașini și microbuze, pe care le parchează aici zile întregi, chiar și în locuri nepermise. Au ajuns cadrele medicale să le fie teamă să vină la lucru”.

”Colega noastră, asistenta agresată, venea la lucru să îngrijească bolnavii. Acesta este modul în care rudele pacienților înțeleg să ne mulțumească? Agresându-ne?”, a întrebat, retoric, managerului spitalului.

1 Comments
Adi 24/09/2018
In 15 ani vor fi majoritari. Atunci sa vedeti, holocaustul a fost nimic fata de ce vom pati ;)