În jur de 100.000 de preșcolari și elevi din Timiș sunt așteptați, luni, să intre în sălile de clase

În jur de 100.000 de preșcolari și elevi din Timiș sunt așteptați, luni, să intre în sălile de clase

În jur de 100.000 de preșcolari și elevi din Timiș sunt așteptați, luni, să intre în sălile de clase

Mai sunt câteva zile până când va suna primul clopoțel din noul an școlar.

Unitățile de învățământ din întreaga țară se pregătesc pentru festivatea de deschidere de luni, 11 septembrie, când circa trei milioane de copii (antepreșcolari, preșcolari și elevi) din mediul preuniversitar vor păși, unii pentru prima dată, în spațiile, mai mult sau mai puțin adecvate, în care vor participa la procesul educativ.

La nivelul județului Timiș, din datele centralizate până în prezent, rezultă că în acest an școlar vor învăța 13.794 de preșcolari (dintre care 4.523 în Timișoara) și 86.414 de elevi (dintre care 43.404 în Timișoara).

Un număr de 14.503 elevi din județ nu sunt, deocamdată, asociați la clase, iar pentru aproximativ 130 de preșcolari și elevi veniți din străinătate au fost depuse, în această vară, cereri de înscriere în unitățile de învățământ din Timiș.

În ceea ce privește efectivul personalului didactic, conform datelor oficiale, la clase vor intra 7.247 de profesori, însă multe ore, la diferite discipline sunt, deocamdată, vacante. Posturile libere (complete și incomplete) vor putea fi ocupate fie în ședințele publice organizate săptămânal de inspectoratul școlar, fie prin concursurile la nivel de unitate de învățământ ori vor fi atribuite la plata cu ora.

CITEȘTE ȘI: Hramul Catedralei, Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților, un weekend atractiv pentru locuitorii oraşului. Programul evenimentelor

În județul Timiș au fost cartografiate 928 de clădiri în care se desfășoară activități didactice, dintre care 98 nu au autorizație pentru securitate la incendiu, iar 22 sunt fără autorizație sanitară.

În majoritatea unităților de învățământ nu există cabinete medicale/stomatologice și nici laboratoare de fizică, chimie sau biologie.

În 32 de școli din Timiș, elevii vor învăța în două schimburi, din cauza lipsei de spațiu. Tot din cauza spațiului insuficient, pentru alți elevi, sala de clasă va fi în construcțiile modulare (containere) amplasate în curțile școlilor.

Pentru a nu crea perturbări majore în trafic, autoritățile locale din Timișoara, împreună cu reprezentanți ai inspectoratului școlar, au decis ca unitățile de învățământ să organizeze festivitatatea de deschidere la ore diferite,


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *