În județul Timiș, 31 de unități de învățământ funcționează în scenariul roșu

Rata de infectare în creștere în unele localități timișene a impus din nou o reconfigurare a scenariilor de funcționare a unităților de învățământ.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență întrunită astăzi s-a luat decizia ca, începând de mâine, Școala Gimnazială Beba Veche, Școala Gimnazială Comloșu Mare (și grădinița), grădinița din Iecea Mare, Școala Gimnazială Săcălaz (și grădinița), Școala Gimnazială Șandra (și grădinița), Școala Gimnazială Sânmihaiu Român (școala și grădinița), Școala Gimnazială Pișchia, Școala Gimnazială Sânandrei, precum și Școala Gimnazială Remetea Mare să treacă din scenariul verde în scenariul galben, din cauza creșterii ratei de infectare la nivelul localității.

Totodată, în cazul Școlii Gimnaziale Ghizela și a Școlii Gimnaziale Nițchidorf, s-a decis, ținându-se cont de rata în scădere a infectărilor din cele două localități, ca acestea să treacă din scenariul galben în cel verde. Pe de altă parte, însă, unitățile de învățământ din Buziaș, Deta și Pesac vor funcționa după scenariul roșu (din cauza creșterii ratei de infectare la nivelul localității), la fel și școala gimnazială din Lenauheim, Liceul Teoretic Coriolan Brediceanu din Lugoj și Grădinița PP nr. 28 din Timișoara (din cauza apariției unor cazuri de infectare cu COVID-19 la nivelul acestor unități de învățământ).

În județul Timiș, 30 de unități de învățământ au intrat deja în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de îmbolnăviri. Un caz aparte rămâne Liceul de Arte Plastice din Timișoara, a cărei funcționalitate în scenariul roșu continuă din cauza lucrărilor de infrastructură care se efectuează în unitatea respectivă.

Totodată, peste 600 de elevi timișeni, dintre care 31 spitalizați, și 142 de persoane încadrate în unitățile de învățământ din județ (cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar) se află în carantină sau în izolare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns