În Germania, doar un sfert din populaţie mai susține măsurile antiepidemice şi restricţiile

germania 6

Guvernul german nu se mai poate baza pe susţinerea publicului în ce priveşte măsurile stricte antipandemie, după două luni şi jumătate de lockdown total, arată un sondaj publicat luni, relatează dpa și The Local, potrivit Agerpres.

Doar 26% dintre cei chestionaţi de YouGov au afirmat că susţin continuarea actualelor măsuri ce vizează limitarea infectărilor cu noul coronavirus, 9% fiind chiar în favoarea unui răspuns mai strict.

Majoritatea respondenţilor s-au pronunţat însă fie pentru relaxarea restricţiilor (43%), fie pentru revenirea completă la normalitate (17%), potrivit sondajului. Este pentru prima dată de la introducerea măsurilor dure de „închidere”, la jumătatea lui decembrie anul trecut, când un sondaj YouGov nu arată o majoritate pentru susţinerea lockdownului, notează dpa.

La începutul acestei carantine, 73% dintre cei chestionaţi au sprijinit restricţiile impuse, care au cuprins închiderea magazinelor „neesenţiale” şi a şcolilor, precum şi a restaurantelor, hotelurilor şi centrelor culturale şi de divertisment.

Majoritatea celor 16 landuri germane au optat pentru redeschiderea treptată a şcolilor, în ultimele săptămâni, iar luni, saloanele de coafură s-au redeschis în toată Germania, în urma discuţiilor de la 10 februarie dintre cancelarul german Angela Merkel şi premierii landurilor, la care s-a convenit asupra menţinerii celorlalte măsuri de închidere.

Următoarea reuniune a liderilor germani este prevăzută pentru miercuri şi este de aşteptat să se discute noi paşi de relaxare. Germania a reuşit să ajungă la o scădere semnificativă a numărului de infectări raportate zilnic faţă de vârful celui de-al „doilea val” înregistrat în ultima parte a anului trecut, deşi în ultimele săptămâni progresele s-au încetinit, odată cu depistarea noilor variante de coronavirus, menţionează dpa.

În acelaşi timp însă, guvernul a fost criticat pentru gafele strategiei de vaccinare şi întârzierile campaniei de testare rapidă, conform HotNews.ro.

Foto: mainichi.jp


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns