”În 40 de ani de carieră, din care jumătate am profesat în Timișoara, nu am văzut un copil ca ea. E uimitoare!”

Andrada

O fetiță din județul Timiș surprinde prin nivelul intelectual ridicat. Deși are doar patru ani, îi depășește chiar și pe colegii săi de grădiniță cu doi ani mai mari.

Este vorba de Andrada Georgiana Mihai, din comuna Checea, despre care cadrele didactice au doar cuvinte de laudă.

”În 40 de ani de carieră, din care jumătate am profesat în Timișoara, nu am văzut un copil ca ea. E uimitoare! Prinde imediat esențialul! Încă nu a împlinit cinci ani și lucrez cu ea materia de grupă mare!”, spune educatoarea Violeta Simonescu, de la Grădinița Checea.

Îi depășește chiar și pe viitorii școlari

Andrada Georgiana Mihai face parte dintr-o comunitate al cărei acces la educație a fost, de-a lungul timpului, îngreunat din diverse motive interne și externe.

violeta simonescu
Violeta Simonescu n-a întâlnit în 40 de ani de carieră un astfel de copil

Părinții săi susțin că micuța este pe jumătate rromă, această etnie ocupând circa 30 de procente din întreaga populație a localității.

”Eu am doar opt clase, iar soția mea 11. Noi nu o punem acasă să lucreze suplimentar. Ea scrie și desenează la grădiniță. Mai are o soră mai mare, un copil ca toți ceilalți”, ne-a mărturisit tatăl Andradei, Sergiu Mihai.

pictura andrada
Andrada: ”Cel mai mult iubesc să pictez”

Fetița este într-o clasă în care învață simultan preșcolarii de grupă mare și cei de grupă mijlocie și reușește să se facă remarcată depășindu-i chiar și pe copiii care în această perioadă se pregătesc să se înscrie la școală.

Ar avea nevoie de cursuri extrașcolare

”Andrada cunoaște literele și știe să își scrie singură numele. De asemenea, știe și cifrele. Caietele de lucru și lucrările sale sunt îngrijite”, spune educatoarea Violeta Simonescu.

Potrivit acesteia, fetița supradotată ar avea nevoie să fie înscrisă la diverse cursuri extrașcolare, pentru ca dezvoltarea sa să fie în concordanță cu capacitățile ei superioare.

N-a văzut niodată marea…

”În evoluția unui copil contează familia, școala și condițiile de care beneficiază sau nu. Ar fi mare păcat ca un așa copil să se piardă. Andrada e curajoasă, încăpățânată și curioasă. E o luptătoare.

Pe de altă parte e… cum să spun… un copil care n-a văzut nicodată marea, dar ceea ce poate face ea este superior colegilor mai mari care primesc mai mult sprijin în viață și care, spre deosebire de ea, își fac vacanțele în străinătate”, spune Violeta Simonescu.

”Să pot ajuta oamenii la necaz”

Andrada Georgiana Mihai dovedește zilnic că e un copil special. ”Îmi place la grădiniță, să scriu, să desenez… Cel mai mult iubesc să pictez. Îmi plac poveștile, dar mama și tata îmi citesc mai rar. Când voi crește mare mi-ar plăcea să fiu polițistă, ca să pot ajuta oamenii la necaz”, ne-a mărturisit Andrada, care în ultima zi a acestei luni va împlini cinci primăveri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “”În 40 de ani de carieră, din care jumătate am profesat în Timișoara, nu am văzut un copil ca ea. E uimitoare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *