„Impuls Fabric”: acrobație, dans și muzică în cartier. Un nou eveniment organizat de „Timișoara 2021”

taraful de caliu

Asociația „Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii” și Institutul Francez din oraş organizează în perioada 1-6 octombrie, în Parcul Regina Maria (fostul Parc al Poporului), evenimentul Impuls Fabric.

Acesta aduce în prim-plan spectacole de acrobație și dans cu artiști din Franța, Germania și România, precum și două seri cu muzică de excepție: jazz manouche – cu formația franco-iraniană Manushan și un recital extraordinar de muzică lăutărească susţinut de Taraful de Caliu (foto).

„Gândit ca o serie de evenimente de dans și spectacole de stradă desfășurate în fiecare dintre cartierele orașului, <<Implus>> ajunge luna viitoare în cartierul istoric Fabric. Primele zile (1- 4 octombrie) sunt dedicate atelierelor de mișcare și dans destinate vârstnicilor, copiilor cu deficiențe de vedere, tinerilor cu dizabilități, dar și elevilor de la școlile din Fabric și profesioniștilor din următoarele domenii: dans, teatru, circ, sport. Workshop-urile sunt coordonate de artiștii companiei franceze Un Loup Pour L’homme și se desfășoară în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, Primăria Municipiului Timișoara, Liceul Teoretic <<Iris>> , Asociația <<CevaDeSpus>> și Liceul Teoretic <<William Shakespeare>>.

Sâmbătă și duminică (5-6 octombrie), Parcul Regina Maria se transformă în loc de întâlnire, zonă de spectacole și acrobații pentru publicul larg. Protagoniștii vor fi trupa Un Loup pour l’Homme (Franța), artista Jennifer François (Franța), trupa Duo Sirena (Germania) și Școala de circ din Timișoara. Publicul va putea participa la ateliere de mișcare și echilibru, hip-hop, mers pe sârmă și jonglerie.

Ziua de sâmbătă se va încheia pe acordurile de jazz, flamenco și world music ale formației Manushan, iar seara de duminică va aduce în faţa publicului unul dintre cele mai cunoscute tarafuri lăutărești din România, Taraful de Caliu. Accesul la toate activitățile este gratuit”, anunţă organizatorii manifestării.

„Prin această primă ediție <<Impuls>>, Institutul Francez continuă colaborarea cu <<Timișoara 2021>> pentru promovarea artelor stradale și punerea în valoare a zonelor situate în afara centrului, în acest caz, fascinantul cartier Fabric. Programul este deopotrivă artistic și social căci, în afară de spectacolele prevăzute în weekend, numeroase ateliere sunt organizate în fiecare zi cu asociații și școli partenere.

<<Un Loup pour L’homme”, una dintre cele mai curajoase trupe de circ contemporan de astăzi, va avea ocazia să lucreze cu diferite categorii de public, în colaborare cu Școala de Circ din Timișoara, înainte de a prezenta trei spectacole de mare calitate la finalul săptămânii (<<Face Nord>>, <<Rare Birds>> și <<One Day>>).

Mă bucur, de asemenea, că și muzica are un loc bine definit în program, prin participarea formației franco-iraniane Manushan și a faimosului Taraf de Caliu în închiderea evenimentului de duminică seara. Vive Fabric!”, a subliniat Cyrille Fierobe, directorul Institutului Francez din Timișoara.

„Impuls Fabric reprezintă una din colaborările noastre cu Institutul Francez, un proiect planificat de Asociația <<Timișoara 2021>> și inclus în dosarul de candidatură. Cu această ocazie transformăm spațiile publice din cartier în zone creative și de dialog și implicăm mai multe tipuri de public, copii, vârstnici, profesioniști, dar și grupuri vulerabile. Impuls Fabric nu e doar un simplu spectacol, este un eveniment complex la care ne dorim să participe activ oamenii obișnuiți de toate vârstele și de toate categoriile sociale”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației „Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii”.

Evenimentul este pus la cale cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns