Împreună pentru copiii aflați în suferință

florin piersic 3

Marele nostru actor Florin Piersic îşi celebrează ziua de naştere invitându-i pe toți timișorenii la o întâlnire de suflet. Mâine, 27 ianuarie, la ora 20, și joi, 28 ianuarie, la ora 16, postul de televiziune Tele Europa Nova va difuza filmul «Cel mai iubit dintre români», realizat de Victor Popa şi dedicat artistului care e sărbătorit.

Cei care vor urmări documentarul pe micul ecran sau online pe pagina de facebook Fundaţia Artmedia vor avea ocazia de a se implica, de asemenea, într-o amplă acţiune caritabilă organizată în colaborare cu Mitropolia Banatului, al cărei beneficiar va fi Asociația Salvați Copiii, care acceptă donaţii în contul RO30RNCB 0249049269910001 şi răspunde la numărul de telefon 0742215547.

“Cunoscută în rândul concetăţenilor noştri datorită sutelor de manifestări organizate, inclusiv în colaborare cu Mitropolia Banatului, din rândul cărora face parte, de pildă, premierea olimpicilor timişeni, Artmedia ne îndeamnă acum, la început de an, să ne unim eforturile pentru a sprijini financiar Asociaţia Salvaţi Copiii – filiala Timiş. Binecuvântăm această lăudabilă şi creştinească iniţiativă şi ne alăturăm eforturilor constante ale celor două instituţii cultural-filantropice îndemnând, la rândul nostru, pe credincioşii Bisericii noastre şi pe toţi oamenii de bine, să sprijine financiar Asociaţia Salvaţi Copiii, fără aportul căreia multe suflete singure, vulnerabile şi neajutorate, s-ar pierde pe cărările acestei vieţi. Părintele ceresc să reverse peste noi Harul şi darurile Sale cele bogate şi să răsplătească tuturor pentru dragostea, bunăvoinţa şi milostenia făcute!”, transmite, în mesajul său, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

“De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului. Filiala timișeană o organizației a desfășurat constant programele majore naționale, iar pe plan cultural a susținut și a adus parteneriate viabile cu diferitele sectoare ce sunt implicate in educația copiilor. În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor.

În calitate de membru al alianței Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri, cu programe în peste 120 de ţări, viziunea noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne misiunea de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Salvați Copiii.

Organizaţia Salvaţi Copiii ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să o susţinem în continuare pentru a schimba realitatea copiiilor vulnerabili din România: aproape un milion de copii, reprezentând 32 la sută dintre elevii români, au în continuare nevoie de echipamente electronice pentru educația în mediul online, mulţi dintre ei fiind nevoiți să ducă etapele procesului educativ prin medii defavorizate. Asupra acestora ne dorim să aducem atenția domniilor voastre, iar parteneriatul cu Mitropolia din mândra noastră regiune şi colaborarea cu Artmedia a fost mereu de bun augur pentru organizaţia noastră. Actorii generoși ne-au fost şi altădată alături, dacă ar fi să ne aducem aminte de spectacolul «Oscar și tanti roz», cu prilejul căruia am adunat fonduri pentru a ajuta copii cu afecțiuni oncologice din spitalul nostru de urgență timișorean, cu doar zece ani în urmă”, au subliniat reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *