Impozitarea pensiilor şi a salariilor „se va face în funcţie de creşterea economică şi de inflaţie”

Impozitarea pensiilor şi a salariilor "se va face în funcţie de creşterea economică şi de inflaţie"

Impozitarea pensiilor şi a salariilor „se va face în funcţie de creşterea economică şi de inflaţie”

Şeful Guvernului a declarat recent că, de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste care se impozitează acestea, care acum este de 2.000 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că, în viitor, impozitarea pensiilor şi a salariilor se va face potrivit unui plan sustenabil şi predictibil, în funcţie de creşterea economică şi de inflaţie. Declaraţia a fost făcută astăzi, în judeţul Buzău, unde a vizitat mai multe obiective.

„Cineva, până acum, calcula și venea cu un anumit prag. Acum a venit cu pragul de 2.000 de lei. Acel prag trebuie să se raporteze la anumiți indicatori, la puterea de cumpărare, la inflație.

Și, făcând toate aceste calcule, făcând o schemă, fiindcă nu inventăm apa caldă, acel lucru se face în toate statele, și ajungi la gradul minim de sărăcie și noi suntem pe penultimul loc în Europa.

CITEȘTE ȘI: Echipa unei școli din Timișoara este vicecampioana Jr. NBA League România

Și atunci, toate aceste calcule, nu trebuie să mai vină un prim-ministru, chiar nici Marcel Ciolacu, acel lucru se face conform unui lucru sustenabil și predictibil, în funcție de creșterea economică, în funcție de inflație. Asta am explicat eu”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului a declarat ieri că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste care se impozitează acestea, care acum este de 2.000 de lei.

Sursa: romania-actualitati.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *