Importanța purtării măștilor, demonstrată de un studiu al cercetătorilor britanici. Particulele expirate în timpul tusei sunt reținute de bariera textilă în proporție de 90 la sută

masca protectie 1

Măștile limitează răspândirea virusului SARS COV 2, o spun cercetătorii care au studiat toate tipurile de dispozitive de protecție. De exemplu, particulele expirate în timpul unui acces de tuse sunt reținute de bariera textilă în proporție de 90 la sută.

CITEȘTE ȘI: „Încasări” de cinci milioane de euro la Cinema Timiș

Fără nici un fel de protecție, prin aerul expirat atunci când tușești sunt aruncate particule până la o distanță de un metru și jumătate. O mască de calitate poate diminua considerabil răspândirea unui virus, arată un studiul făcut la facultatea de aerodinamică din cadrul Universității Edinburgh.

Ignazio Maria Viola, specialist în aerodinamică: Ce am remarcat este că masca de faţă poate face diferenţa în privința cantităţii de aer expirat. Așa cum ați văzut, este redusă la cel puțin două treimi.

Când o persoană infectată cu SARS COV 2 tușește, aruncă în aer particule fine, încărcate cu virusul. Și cum mulți sunt reticenți în a purta mască, cercetătorii le demonstrează că nu au dreptate când refuză acest accesoriu sanitar.

Au fost testate toate tipurile de mască, de la cea chirugicală, la vizetă sau mască făcută de mână. Toate reduc distanța la care pot ajunge particulele expirate cu până la 90 la sută.

Excepție face vizeta care fără mască permite eliberarea unui jet de vapori foarte puternic în jos.

Cercetările nu s-au oprit doar la tipul de mască, ci și la poziția din care cineva, care poartă dispozitivul, tușește. Și surprinzător sau nu, rezultatul a fost același.

În Marea Britanie, că și în alte țări europene, masca a devenit obligatorie; în special în locurile închise.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *