Îmbolnăvirile de sezon revin în forță

Numărul îmbolnăvirilor de sezon a crescut în ultima perioadă față de săptămâna precedentă, potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș.

În ceea ce privește virozele respiratorii, numărul pacienților care s-au prezentat la medic a crescut cu aproape 700, ajungând la peste 1.900. De asemenea, numărul bolnavilor cu pneumonie este mai mare cu circa 50, înregistrându-se 290 de cazuri.

De asemenea, au fost semnalate și forme severe de boală, 44 de pacienți cu viroze și 37 cu pneumonie necesitând internarea în spital. La nivel național, câteva zeci de cazuri de gripă au fost diagnosticate până în prezent, însă nu pentru toate au fost recoltate probe biologice.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și până la sfârșitul celei de-a doua decade a lunii ianuarie au fost confirmate în laborator 12 cazuri de gripă la nivel național (în București și județele Constanța, Iași, Galați, Vrancea și Dâmbovița).

La ora actuală, contextul epidemiologic nu este favorabil. Gripa porcină amenință și România, la granițele țării fiind înregistrate mai multe cazuri în Ucraina (72 de decese în această iarnă) și Republica Moldova (șase cazuri de îmbolnăvire). De asemenea, și Armenia, Grecia, Iran și India sunt afectate.

În iarna 2009-2010, gripa porcină s-a aflat la apogeu, provocând circa 18.500 de decese la nivel mondial, iar 82 de persoane și-au pierdut viața dintre cei aproape 6.000 de pacienți diagnosticați în România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.