IMAGINI INCREDIBILE! Un focar de infecţie în valoare de 9.000.000 de euro

Industria Lanii

Maldăre de gunoi zac pe un teren în valoare de peste nouă milioane de euro, situat în zona centrală a Timişoarei. Terenul are o istorie aparte, nu doar pentru că acolo a fost cândva fabrica Industria Lânii.

După Revoluţia din 1989, cercetările au scos la iveală mai multe cazuri de corupţie la ILSA. Terenul a ajuns, apoi, în proprietatea miliardarului Ovidiu Tender, care a a anunţat că vrea să schimbe faţa Timişoarei cu un cartier ultramodern. Acum, e raiul oamenilor străzii, un focar de infecţie, pericol pentru sănătatea trecătorilor şi a locuitorilor din zonă.

Moloz peste un simbol al oraşului

Fabrica S.C. Industria Lânii S.A. a fost dusă la faliment, după Revoluţie, de fosta conducere, acuzată că a adus societăţii un prejudiciu de aproape trei miliarde de lei vechi. În curtea fabricii existau o grădiniţă şi o creşă pentru copiii angajaţilor, iar pentru că se punea accent pe bunăstarea şi sănătatea muncitorilor, s-au realizat un teren de tenis, un club de canotaj şi un bazin de înot. Această bază sportivă a dus la formarea unor campioni de nataţie şi a întregirii lotului naţional de polo cu sportivi de excepţie. Totul s-a ruinat în 1999.

„Noua Timişoară”

Ajuns în proprietatea lui Ovidiu Tender, terenul urma să fie transformat într-un cartier de lux. „Noua Timişoară” le promitea bănăţenilor un centru de afaceri, o clădire turn de peste 40 de etaje, parcare subterană pentru mii de maşini şi o vedere spre Bega cum nici parizienii n-ar avea spre Sena. Proiectul a demarat, însă a fost oprit din mers.

Zonă centrală în paragină

Marea parte a terenului a ajuns acum în paragină. Şi acum mai zace încă molozul rezultat în urma demolării clădirilor. În urmă cu câţiva ani, pe acest teren a avut loc un incendiu, o persoană pierzându-şi viaţa. Se pare că era vorba despre un om fără adăpost care şi-a făcut culcuş în zonă. Şi acum, locul este raiul acestor persoane.

Terenul a devenit o imensă groapă de gunoi, unde se pot găsi, de la anvelope la seringi, orice deşeuri. Gardul din beton din zona bulevardului Take Ionescu stă să cadă peste trecători, însă probabil că până nu se produce un eveniment nefericit nu se va lua vreo măsură.

Credit de milioane de euro

Anul tecut, terenul, pe o suprafaţă de circa 32.000 de metri pătraţi, a fost scos la licitaţie, pentru o sumă de peste nouă milioane de euro. Cu aceşti bani, o bancă ar fi trebuit să acopere o parte din creanţele în valoare de peste 10.500.000 de euro. Până când alt proiect măreţ va fi pus în practică, cineva ar trebui să ia măsuri pentru curăţarea acestui teren care a devenit un focar de infecţie aflat chiar în centrul oraşului de cinci stele.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “IMAGINI INCREDIBILE! Un focar de infecţie în valoare de 9.000.000 de euro

  1. Mai ntrebați cine sa facă ordine?Nu cumva firma care a cumpărat fabrica si terenul?
    firma Tov.Tender,parca firma gestionata de soție.Primaria sa-si ia in rol sarcinile si sa
    someze firma iar apoi sa înceapă cu amenzile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *