Imagini foarte rare, surprinse în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți (video)

Imagini foarte rare, surprinse în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți (video)

Imagini foarte rare, surprinse în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți.

Șase pui de lup, împreună cu doi lupi adulți, părinții lor, au fost surprinși în timp ce se plimbau de o cameră de monitorizare a faunei într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, astfel de imagini fiind unele foarte rare, captate cu multă greutate.

CITEȘTE ȘI: Infrastructura școlară a Timișoarei, în mare suferință

Femelele au mai mulți pui, pe care îi îngrijesc și apără cu devotament.

În primele săptămâni, lupoaicele nu părăsesc vizuina, amenajată cu multă grijă, hrana fiind asigurată de perechea sa și alți lupi din haită. După câteva săptămâni de alăptare, puii sunt hrăniți tot de părinți, cu hrană semidigerată, iar aceștia rămân alături de părinți mai mulți ani.

Lupii trăiesc în haită, formată în general din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns