Imagini de groază de la un cămin de bătrâni din vestul țării. Oamenii sunt ținuți murdari și cu răni. „Sunt supuși unor chinuri groaznice”

batrani 4

Imagini de groază de la un cămin de bătrâni din Arad au apărut în spațiul public. Se pare că oamenii sunt ținuți flămânzi, murdari și cu răni netratate.

CITEȘTE ȘI: O maşină a luat foc în trafic, pe o şosea din Timiş (video)

Imaginile au fost postate pe  Facebook de senatorul PSD, Eusebiu Pistru. 

„Nu credeam că în anul 2021 voi vedea asemenea imagini dezolante, și cred că e puțin spus, într-un cămin de bătrâni din județul Arad.Se pare că noi nu avem cămine de bătrâni, ci mai degrabă pensiuni terminale pentru vârstnicii care nu au nici un ajutor.Am rămas fără cuvinte și cu o mare dezamăgire în suflet după ce am văzut imagini și înregistrări video care mi-au fost trimise de oamenii cărora le pasă de ceea ce întâmplă la căminul de bătrâni din localitatea Căprioara, Comuna Săvârșin, Județul Arad. Aici părinții și bunicii noștri sunt tratați cu dispreț și indiferență crasă, aș putea spune fără să greșesc că sunt chiar maltratați, supuși unor chinuri groaznice, atât de către conducerea centrului, cât și de către unii dintre angajați.

Eu nu cred că administrația locală și județeană nu știe ceea ce se întâmplă acolo dar vad că preferă să stea bine merci la căldura postului în care au fost aleși, fără a interveni să ia măsurile necesare pentru a rezolva situația dezolată de la acest cămin. Din păcate acest loc care trebuia să le ofere o bătrânețe liniștită a devenit efectiv „călăul” lor.  Fără îngrijire medicală de specialitate şi fără condiţii minime de igienă, cu un dispreț și o atitudine de indiferență din partea celor care il administrează, acest centru de vrâstnici scurtează viața celor care sunt „cazați” aici.

Acuzații grave la adresa conducerii azilului

Se pare că deciziile conducerii sunt terifiante, astfel încât, nu se administrează medicamentele corespunzător şi nu se ţine cont de regimul alimentar al bătrânilor, aceștia sunt sedaţi, tocmai să nu mai solicite hrană seara dar și să nu îi mai deranjeze pe acei angajați care sunt responsabili de îngrijirea lor. Înfometarea, nepăsarea, lipsa personalului medical specializat și a materialelor dezinfectante sunt doar câteva lucruri din lungul șir al neregulilor semnalate de mine în acestă postare. Aşadar, o listă întreagă de neajunsuri despre care bătrânii se tem să vorbească. Şi aparţinătorii, în aceeași măsură.

Vin și întreb administrația locală, pe domnul primar Vodicean: domnule primar, chiar nu vă pasă de ceea ce se întâmplă, chiar sub ochii dumneavoastră, în acest cămin de bătrâni? Din informațiile pe care le-am primit și din ce am văzut în presa vremii dumneavoastră ați renunțat de acest cămin imediat după instalarea în postul de primar, nu ați dorit să vă ocupați de acest centru, care este construit prin fonduri europene, implementat pe un proiect depus pe măsura 322. De ce i-ați lăsat pe sărmanii bătrâni în mâinile unor așa ziși „oameni de bine” în loc să îl administrați dumneavoastră, așa cum fac alte primării din Arad si din țară, să angajați personal care putea să fie ușor verificat dacă își face sau nu treaba.

UPDATE: Conform declarațiilor date presei locale de către reprezentanții căminului de bătrâni, acuzațiile ar fi nefondate. Ele ar fi pornit de la două îngrijitoare care au fost date afară între timp, iar rănile care pot fi văzute pe corpurile celor vârstnici ar proveni din perioade anterioare internării lor acolo.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Arad a trimis acolo un control care s-a soldat cu o amendă de 25.000 de lei. “Amenda este maximă permisă în această situaţie, pentru că la acest cămin exista un plan de conformare de la un control anterior, dar care nu a fost pus în aplicare. De această dată, au fost găsite o serie de nereguli, dar cele mai importante ţin de igienă, lipsa planurilor de îngrijiri la pacienţi, fişele de îngrijiri sunt nesemnate şi neparafate sau grupuri sanitare cu probleme”, adeclarat Horea  Timiş, directorul DSP Arad.

sursa: dcnews.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Imagini de groază de la un cămin de bătrâni din vestul țării. Oamenii sunt ținuți murdari și cu răni. „Sunt supuși unor chinuri groaznice”

  1. Daca furi si de la cei mai oropsiti si batuti de soarta, ce sa mai astepti de la baronii ghiftuiti de prin comune!

    E-Mail wurde erfolgreich kopiert

  2. Românii nu stiu decât de bâtă si puscarie. Terminati cu privatizari si alte actiuni de genul asta. Fiecare popor are personalitatea, educatia, gena lui de nesimtire. Ce merge la altii nu merge la noi. O multime de partide,  hoarde de senatori, deputati ca sa doarma, sa fure sa se uneasca la prăduit sau sa puna in bete in roate celui ce ajunge la putere ca sa distruga tara sa ajunga el la putere si vine cel in opozitie care face rau. E mai rau de 100 de ori decat comunismul: astia distrug TOT.

Lasă un răspuns