Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de trunchiul unui copac, surprinse în Retezat (video)

Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de trunchiul unui copac, surprinse în Retezat (video)

Camerele video de monitorizare a faunei din Parcul Național Retezat au înregistrat un urs într-o ipostază rar întâlnită de oameni. Animalul sălbatic a fost surprins în imagini scărpinându-se de trunchiul unui copac.

„Prezența ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat demonstrează încă o dată complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Existența populației de urs, demonstrează că și celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menținute într-o stare bună de conservare. Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guvernează cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos”, a informat administrația Parcului Național Retezat (ANPR), care a publicat imaginile cu ursul pe pagina de Facebook a rezervației.


Urșii ocupă un loc important în fauna ținuturilor de munte ale Hunedoarei, iar întâlnirile localnicilor cu ei au fost frecvente în ultimii ani. Potrivit celor mai recente statistici ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, aproape 600 de urşi erau înregistraţi în judeţul Hunedoara în 2019.

CITEȘTE: Cel puțin 120 de morți și 100 de răniți într-o busculadă în Seul, în timpul festivităților de Halloween. Atenție, imagini video cu un puternic impact emoțional!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *