Imaginea care ÎNDUIOŞAT planeta. Ce a păţit Omran, copilul din Alep

omran

Internetul este inundat, practic, de înregistrări video sau fotografii înfăţişându-l pe micuţul Omran.

În numai un an, două imagini reuşesc să şocheze şi indigneze mapamondul. Este vorba despre imaginile a doi copii, unul înecat pe ţărmul turc, Aylan, altul, rănit şi plin de praf, în urma unui atac la Alep, în Siria – Omran Daqneesh. Unul mort, altul viu, ambii de circa 5 ani, ambii imagini ale inocenţei într-o lume din ce în ce mai nebună.

Aşezat într-o ambulanţă, plin de sânge şi de praf, micul Omran priveşte fix, buimac, în obiectivul aparatului de fotografiat, la câteva minute după ce a scăpat unui raid care i-a vizat casa, în oraşul sirian Alep, al doilea cel mai important din Siria, relatează AFP.

copii siria

Omran stătea acolo, fără glas, cu privirea goală, era ca şi cum nu înţelegea foarte bine ceea ce tocmai i se întâmplase, a explicat fotograful care a realizat imaginea devenită acum virală.
Omran rezumă suferinţa copiilor din Alep, supuşi unor bombardamente până în case, este concluzia tuturor celor care comentează această imagine.
Fotografia cu micul Omran aminteşte, prin latura sa simbolică, de fotografia micului Aylan.

Imaginea acestui copil refugiat în vârstă de trei ani, al cărui corp fără viaţă a fost adus de valuri pe o plajă din Turcia, a emoţionat întreaga lume în septembrie 2015 şi a devenit emblematică pentru drama refugiaţilor sirieni.

Declanşat în martie 2011 de reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor în favoarea democraţiei, războiul din Siria a devenit tot mai complex odată cu intervenţia străină şi ascensiunea jihadiştilor. Războiul s-a soldat cu peste 290.000 de morţi şi a aruncat pe drumuri milioane de persoane.

miscareaderezistenta.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *