Ilie Triţoiu: „Vrem să ne consolidăm poziţia a treia şi abia apoi ne vom concentra pe Cupa României”

FR Baschet a anunţat programul meciurilor de la turneul final al Cupei României. În sala „Transilvania” din Sibiu îşi vor măsura forţele, de marţi până vineri, cele opt echipe calificate din faza anterioară. Printre acestea se află şi BC SCM Timişoara, a treia clasată în Liga Naţională.

„Leii” din Banat vor da piept miercuri, cu începere de la ora 19,45, cu campioana în exerciţiu, CSM CSU Oradea, formaţie pe care au învins-o în prima zi a lunii februarie, în campionat, după prelungiri, scor 85-84.

În aceeaşi zi va avea loc şi meciul BC Mureş Târgu Mureş – Phoenix Galaţi (ora 17,15). Marţi sunt programate întâlnirile Steaua CSM Eximbank Bucureşti – SCMU Craiova (ora 18) şi BC CSU Sibiu – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ora 20,30). Semifinalele vor avea loc joi, iar ultimul act, vineri, de la ora 19. Toate partidele vor fi transmise în direct de Digi Sport.

Până la duelul cu bihorenii, băieţii lui Tudor Costescu se vor duela vineri, de la ora 18, la sala „Constantin Jude”, cu BC CSU Sibiu.

„Mizăm pe faptul că Oradea joacă atât în cupele europene, cât şi în campionat, sâmbătă, cu echipa din Cluj-Napoca, şi este obligată să câştige dacă vrea să intre în zona locurilor 1-6. Sperăm să avem mai multă prospeţime decât ei la ora jocului. Noi jucăm vineri cu Sibiu, apoi avem pauză până la partida din Cupa României cu Oradea.

Adversara noastră a acumulat deja oboseală, s-a văzut asta şi în meciul cu Dinamo de la Bucureşti. Am putea să-i prindem căzuţi rău de tot, avem toate premisele să-i batem, dar important este ceea ce jucăm noi. Echipa este în creştere, nu mai avem probleme cu accidentările. Jeremici a intrat în programul normal de pregătire.

Vrem ca vineri să ne consolidăm locul al treilea şi abia apoi ne vom concentra pe Cupa României. Sperăm să vină cât mai multă lume alături de noi la meciul cu Sibiul, în care se vor întâlni ocupantele locurilor trei şi patru. Până la urmă este un meci pentru poziţia a treia, pot spune că doar noi, cei din interior, am crezut că este posibil acest lucru.

Sebastian Novovici, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Timişoreni Druckeria, va da lovitura de start la meciul de vineri. El a fost primul care s-a înscris în cadrul proiectulului <<Împreună pentru Timişoara>>, pe care l-am iniţiat anul trecut, şi apreciem mult acest lucru.

Este foarte important să batem Sibiul la patru puncte, pentru ca apoi să ştim ce avem de făcut în 1-6, inclusiv în ceea ce priveşte deplasările. Este foarte important să ne cunoaştem câte mai repede programul pentru luna martie, pentru că urmează să jucăm din trei în trei zile.

La cum arătăm acum, nu ne este frică de nimeni, poate doar de noi, dacă facem un joc slab. Dar presiunea nu mai este pe noi. Nu avem o rotaţie foarte mare, nu vom forţa foarte mult lucrurile, mai important este play-off-ul. Important este să nu se accidenteze jucători şi să se omogenizeze şi mai mult echipa. Tot ce se întâmplă de-acum înainte este un bonus pentru noi, am realizat mai mult decât ne-am propus”, ne-a declarat preşedintele BCT-ului, Ilie Triţoiu.

Federaţia Română de Baschet a anunţat şi componenţa loturilor pentru All Star Game, eveniment programat sâmbătă, tot la Sibiu. Octavian Popa Calotă şi Ionuţ Drăguşin sunt singurii jucători de la BC SCM Timişoara convocaţi pentru meciul vedetelor baschetului masculin românesc.

0 Comments

No Comment.