Ilie Triţoiu: „Vrem să facem Timişoara mai vizibilă în baschetul românesc”

Ilie Tritoiu 4

Interviu cu Ilie Triţoiu, preşedintele echipei SCM Timişoara, revelaţia din faza Top 6 a Ligii Naţionale

– SCM Timişoara traversează o perioadă bună, cu victorii importante la începutul fazei Top 6 a Ligii Naţionale şi în Cupa României…

– Perioada bună a început în luna decembrie, când am avut un moment de cumpănă, din cauza problemelor de atunci. Am avut o revelaţie, am rezolvat una dintre problemele importante ale băieţilor, ne aştepta un meci foarte important pentru accederea în Top 6, cel din deplasare cu Steaua Bucureşti. Dacă nu exista acel moment probabil că nu vorbeam în acest moment despre participarea noastră în Top 6. Au contat schimbarea de antrenor şi rezolvarea problemei financiare, a fost un cumul de factori foarte importanţi la momentul respectiv. Dacă nu reuşeam să depăşim acel moment probabil că meciul de la Bucureşti ar fi fost ultimul din campionat, întrucât majoritatea jucătorilor nu mai doreau să continue la Timişoara. Am rezolvat acea problemă şi atunci a început ascensiunea noastră.

– Cum ai rezolvat acea problemă?

– Am rezolvat-o cu sprijin din mediul privat. Pe această cale ţin să mulţumesc Primăriei Timişoara, în special domnului Nicolae Robu, care în acest început de an a venit alături de noi 100% şi am rezolvat cea mai mare parte a problemelor. Rezultatele bune din prezent se datorează acestui sprijin al municipalităţii. Îi mulţumesc public domnului primar pentru efortul făcut pentru a aduce la zi situaţia financiară.

– Băieţii sunt cu salariile la zi?

– Da, suntem cu banii la zi dacă ţinem cont că un salariu a fost plătit din mediul privat. Sper să putem menţine această stabilitate financiară. Dacă există linişte rezultatele se văd imediat.

– Ai spus în mai multe rânduri că echipa actuală este mai puternică decât cea din precedentele două sezoane…

– Da, am spus acest lucru chiar la începutul sezonului, deşi rezultatele m-au contrazis în prima fază. Este un punct de vedere personal, probabil că alţii cred altceva. Suntem mult mai bine acoperiţi pe posturi, avem o rotaţie mai mare, acestea sunt lucruri care contează în baschet. Acum avem zece jucători care pot evolua în orice moment. Stăm mai bine şi la capitolul jucătorilor tineri. Îl avem pe Dragoş Diculescu, care de fapt nu mai beneficiază de regula U23. La Oradea, de exemplu, a evoluat 35 de minute împotriva echipei campioane şi a fost unul dintre jucătorii esenţiali ai formaţiei noastre. El deja şi-a depăşit statutul de jucător sub 23 de ani şi poate fi utilizat în orice moment din fiecare meci. Îmi place că vine din urmă şi Coconea, un tânăr în care noi credem foarte mult, are un caracter frumos. Va veni rândul şi celorlalţi tineri din lot, inclusiv lui Bogdan Penciu, în care avem mare încredere, îl consider cel mai de perspectivă jucător produs de academia noastră de baschet.

– Care este obiectivul echipei SCM Timişoara în faza Top 6 a Ligii Naţionale?

– Vrem să jucăm cât mai frumos pentru ca lumea să se bucure de ceea ce vede la meciurile noastre. Orice rezultat bun îţi dă încredere, un moral bun, te ajută să abordezi cu totul altfel meciurile care urmează. Am început foarte bine, în momentul de faţă suntem singura echipă neînvinsă din faza Top 6. Sper ca duminică să batem echipa din Cluj-Napoca. Deşi nu este vital pentru noi acest succes, m-aş bucura să ne impunem pentru Timişoara şi pentru acest grup frumos pe care l-am creat. Apoi avem meciul de la Piteşti şi o pauză de aproape o lună în care putem să pregătim bine finalul fazei Top 6 şi play-off-ul. Cel mai important lucru pentru noi în momentul de faţă este Cupa României. Vrem să intrăm în Final Four, iar dacă vom reuşi acest lucru ne vom înscrie în competiţia pentru organizarea turneului final la Timişoara. Vrem să facem acest oraş mult mai prezent şi mai vizibil pe harta baschetului românesc.

– Cum decurge colaborarea cu antrenorul Cristian Bota?

– Ca să nu fiu înţeles greşit, vreau să precizez de la bun început că Miodrag Perisici a făcut o treabă foarte bună în vară, când am fost foarte inspiraţi în alcătuirea lotului pentru noul sezon. Am lucrat împreună, am stabilit pe cine păstrăm din vechiul lot şi cum putem crea un mix între jucătorii cu experienţă şi cei tineri. Am stabilit toate detaliile, Mişa a avut un rol foarte important în acea selecţie şi îi mulţumesc pe această cale pentru tot ce a făcut în perioada petrecută la Timişoara. Din păcate, rezultatele nu l-au ajutat foarte mult. După numirea lui Cristi Bota au început să apară rezultatele, asta şi datorită muncii care s-a făcut până în acel moment. Nu vreau să i se ia din merite lui Miodrag Perisici, dar ştiţi cum este, când rezultatele nu sunt cele dorit trebuie să faci o schimbare şi este mai greu să înlocuieşti jucătorii. Am preferat să aducem un suflu nou pe banca tehnică, iar Cristi era exact soluţia de care aveam nevoie în acel moment. Este apropiat de jucători, comunică foarte bine cu ei, este un om de vestiar, a fost ca o mănuşă pentru echipă în acel moment. Ca dovadă, aducerea lui se materializează prin rezultatele foarte bune obţinute în prezent. S-a schimbat şi atmosfera, vestiarul este mult mai unit şi mai puternic, poate şi datorită rezultatelor bune din ultima perioadă. Arătăm cu totul altfel în momentul de faţă.

– Crezi că sala va fi plină la meciul de duminică împotriva clujenilor?

– Din punctul meu de vedere, Clujul este principala favorită la titlu în acest sezon. Are cel mai bun lot, cea mai stabilă situaţie, banca tehnică este aceeaşi de ani de zile, face puţine schimbări pe durata unui sezon, este o echipă de calibru în comparaţie cu multe ale formaţii care doresc să ajungă la nivelul ei. Dar pe teren nu sunt importante bugetul şi stabilitatea, pe teren se joacă cinci contra cinci şi cine prinde forma cea mai bună în acea zi poate câştiga meciul. Nu ne este teamă de echipa din Cluj-Napoca, ne dorim foarte mult să câştigăm acest meci atât pentru noi, cât şi pentru lumea care este alături de noi la fiecare partidă. Chiar dacă uneori nu sunt foarte vocali, cred că de această dată îi vom simţi alături de noi din toate punctele de vedere. Am pus intrarea liberă tocmai pentru a veni cât mai mulţi oameni la meci, jucătorii au nevoie foarte mare de susţinere. Ei traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere sportiv şi au nevoie de o sală plină.

– Băieţii se resimt din punct de vedere fizic după meciul disputat la mijlocul acestei săptămâni la Sighetu Marmaţiei?

– Meciul din Cupa României l-am resimţit mai mult prin prisma deplasării, pentru că a fost lungă şi am parcurs drumul cu autocarul. Acolo nu am avut parte de cele mai bune condiţii de joc, suprafaţa a fost foarte tare, jucătorii s-au plâns de dureri la glezne şi la genunchi, dar joi am avut o zi liberă şi i-am dus la spa, la recuperare. Sperăm ca până la ora meciului de duminică să-i avem pe toţi la nivel maxim, chiar şi pe Octavian Popa Calotă, care vine după o accidentare la spate. El este recuperat în proporţie de 80%.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *