Ilegalitățile primarului din Dumbrăvița, date public în vileag

poza sosea

După victoria în instanță în fața unei administrații locale specializate în ilegalități – succes despre care ziarul nostru a relatat deja, în articolul „Tribunalul Timiș obligă administrația din Dumbrăvița să nu mai jecmănească oamenii”, publicat cu câteva zile în urmă -, Grupul de Acțiune Dumbrăvița – GAD (constituit din localnici) l-a dat încă o dată în vileag pe primarul Victor Malac, făcându-l șah-mat în public și arătându-l în toată „splendoarea” sa.

În ședința de marți seară a Consiliului Local Dumbrăvița, primarul Malac a pus în scenă o piesă de teatru, în regie și interpretare proprie, cu consilierii locali pe post de figuranți.

Noi n-am fost prezenți la ședința respectivă, așa că vă vom prezenta istorisirea halucinantelor momente de marți, făcută de unul dintre membrii GAD, avocatul Cristian Banda, locuitor al Dumbrăviței, pe pagina de Facebook a grupului de acțiune.

Postarea domnului Banda este intitulată „Din ciclul <Fără șmecherie viața e pustiu>… sau Teldrum de Dumbrăvița”. Citiți și vă cruciți!

„O scurtă analiză a unora din cele petrecute azi, 26.06.2018, în Consiliul Local Dumbrăvița cu ocazia ședinței ordinare, ne dă măsura felului în care executivul comunal înțelege să respecte legea, de fapt să nu o respecte, împingând pe repede înainte lucrările din bani publici în disprețul legislației și sub pretextul că “facem să fie bine ca să nu fie rău” (citat din Hagi). Bine pentru cine? Om afla vreodată.

Așadar în cursul ședinței de azi urma, raportat la ordinea de zi, să se aprobe la inițiativa domnului Malac Victor o investiție în vederea efectuării de drumuri-asfaltări etc, respectiv să fie aprobați indicatorii tehnico-economici și cei financiari aferenți investiției care va face fericiți locuitorii câtorva străzi din Dumbrăvița.

tombola abonatilor

Câtă fericire pe localnici, darămite pe constructori și pe dom’ Primar… fiecare cu avantajele lui: asfalt, bani, capital electoral, iar bani… etc!

Proiectantul prezent în ședință a dat diferite lămuriri la întrebările consilierilor privind varii soluții tehnice și costurile aferente astfel încât aveai impresia că asiști la o dezbatere serioasă vizând chibzuita cheltuire a banului public.
Tot feng-shui-ul a fost stricat de Radu Vlădescu, reprezentant GAD (Grupul de Acțiune Dumbrăvița – n.r.), pasionat de gemologie (știința care studiază, clasifică, evaluează și certifică pietrele prețioase după metode științifice și în condiții de laborator, fiind o ramură a mineralogiei – n.r.) și mai nou de abuzurile primarului Malac (nu știu dacă exact în ordinea asta), care a întrebat <nevinovat și ingenuu> dacă știu consilierii locali că dezbat și mai ales dacă știu că urmează să aprobe o lucrare CARE DEJA ESTE URCATĂ PE SEAP ÎN VEDEREA LICITĂRII PRIN ACHIZIȚIE PUBLICĂ? (SEAP este Sistemul Electronic de Achiziții Publice – n.r.).

 

licitatie

Captură foto de pe portalul SEAP, cu lucrările scoase la licitație de Primăria Dumbrăvița, înainte de a fi aprobate de consiliul local!

 

Adică se știu deja și indicatorii financiari și ăia tehnici și mi-e teamă mie că se știe chiar și executantul însă nu voi da cu piatra fără dovezi.

Șoc și groază! Totul în condițiile în care nimeni din sală nu părea să știe că primarul a stabilit unilateral cât va costa lucrarea, soluția adoptată și a lansat și achiziția publică să nu tremure de nerăbdare pretenașii care vor achiziționa o lucrare desigur aprobată aproape în orb de Consiliul Local Dumbrăvița. Dragnea style până la capăt! L’etat c’est moi! Dumbrăvița c’est moi! (Statul sunt eu! Dumbrăvița sunt eu! – n.r.).

Luând cuvântul, primarul a încercat încă o dată să aburească atât consilierii, cât și publicul din sală, chiar încercând să dea o tentă populistă chestiunii, ceva de genul că ce mai pierdem vremea cât timp oamenii nu au asfalt, ce ne încurcăm noi acuma în chestiuni de procedură și legalitate părând a urina cu exact același arc de cerc și aceeași boltă pe lege ca liderul partidului său. A mai menționat apoi că a mai consultat totuși câțiva consilieri (fără a preciza dacă locali sau nu!).

ÎN CELE DIN URMĂ, PRIMARUL ȘI-A RETRAS CELE DOUĂ PROPUNERI (INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI ȘI CEI FINANCIARI) DE PE ORDINEA DE ZI!!!!!

 

proiect 1

Cele două proiecte încercuite au fost scoase de primarul Victor Malac de pe ordinea de zi, după ce reprezentantul GAD, Radu Vlădescu, a dezvăluit mârșăvia în plină ședință de consiliu local

O mică victorie a comunității în cerința de respectare a legii! La mai mare!

Concluzii: la Dumbrăvița primarul urcă pe SEAP atunci când vor mușchii lui lucrări din bani publici pe sume de 15.435.954 RON fără aprobarea prealabilă a Consiliului Local în disprețul vădit al legii; consiliul local este o entitate uneori decorativă și care votează proiecte deja urcate pe SEAP poate chiar arvunite de pretenașii noștri, băieții deștepți din energie, pardon din construcții; există consilieri locali de rang unu, ăia consultați în afara ședinței de consiliu local și cei de rang doi, ăia care chiar cred că votează ceva ce nu a fost hotărât dinainte; există reala posibilitate ca primarul să aibă pe zona de infrastructură/construcții alți consilieri, aleși de el și nu de populație deoarece a spus că a consultat câțiva consilieri dar nu a precizat că ar fi locali, are din ăia particulari; probabil schema asta a mai făcut-o de câteva ori însă acum a fost prins cu ocaua mică; se comportă de parcă întreaga comună e moșia lor în disprețul total al legii; se arată încă o dată importanța votului pentru primar în primul rând și totodată pentru consilieri, cu mențiunea că iată cât de ușor pot fi păcăliți consilierii dacă primarul e de rea-credință”.

Orice alte comentarii sunt inutile, ne limităm doar a publica, în paralel cu acest text, și dovezile mârșăviei puse la cale de primarul Victor Malac și camarila sa. E o lectură instructivă inclusiv pentru blajinii procurori timișoreni…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ilegalitățile primarului din Dumbrăvița, date public în vileag

  1. Da intradevar acum pot sa vina la Parta ca au ce invata. A coborat militaria din pod si totul se face ca la carte(noroc ca dupa cativa ani au si ei o secretara care ocupa postul legal).
    Dar cat credeti ca rezista ?
    Ea sau ei??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *