Iată în ce situație poți evita izolarea 14 zile dacă ești contact direct al unui bolnav cu COVID. Anunțul făcut de Virgil Musta

Medicul Virgil Musta avertizează că țara noastră riscă să se confrunte cu cazuri de poliomelită

Medicul timișorean Virgil Musta a explicat situaţia în care poţi evita izolarea de 14 zile dacă eşti contact direct al unei persoane confirmate cu coronavirus. Doctorul susține că persoanele care au anticorpi nu mai fac boala și nici nu o mai transmit.


CITEŞTE ŞI: tavy pustiuVideo. Manelistul Tavy Puștiu și-a transmis moartea LIVE pe Facebook


“Legea spune în felul următor. Intri în izolare 14 zile dacă eşti contact cu o persoană care este depistată pozitiv. Dar contactul nu înseamnă o simplă întâlnire pe stradă. Înseamnă să stai în aceeaşi locuinţă, să stai în aceeaşi încăpere minimum 15 minute, la o distanţă mai mică de doi metri. Contactul este bine definit.

CITEŞTE ŞI: Se caută români care să fie plătiţi cu 300 de lei pe zi. Iată care sunt condiţiile

E posibil să se întâlnească cu un coleg de serviciu. Aşa că ideal ar fi ca la locul de muncă să se găsească soluţia să nu fie foarte mulţi contacţi, să nu se ajungă în această situaţie. Să nu stea mai aproape de doi metri şi fără mască. ”, spune medicul.

Ce să faci să nu intri în ”definiție de caz”

”Aceste reguli nu sunt chiar aşa de greu de respectat. Sunt puţine locuri de muncă în care să nu poţi să stai la o distanţă de doi metri şi să nu porţi mască. Dacă se respectă regulile, nu intri în definiţie de caz. Definiţia de caz e când stai bot în bot sau la mai puţin de un metru, mai mult de un sfert de ceas. Şi fără mască. Dar conform legii, dacă eşti contact cu cineva pozitiv, te izolezi. Dacă ai simptomatologie, te testezi”, a declarat Virgil Musta.

Dacă ai anticorpi, nu mai faci boala!

“Legea nu prevede această situaţie, dar poate să nu stea în izolare, pentru că nu are justificare. Dacă are anticorpi, nu mai face boala, şi nici nu mai transmite. Dar e discutabilă treaba. Nu poţi să faci lege foarte clară, pentru că nu se ştie exact cât ţine imunitatea, încă sunt studii clinice care arată că imunitatea începe să scadă de la două luni încolo. Pur şi simplu trebuie văzute individual situaţiile de acest gen”, a conchis Musta, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *