Iarna s-a instalat deja în vestul ţării. Află care sunt drumurile cu probleme!

Circulație îngreunată pe DN 68A Coșevița – Margina, din cauza ninsorii abundente

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi ca, înaintea începerii deplasării, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată. În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă, să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), este absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează permanent pe toate arterele rutiere din ţară pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi să permită utilajelor de deszăpezire să acţioneze.

Atenţia trebuie să fie sporită pentru că în vestul ţării se circulă deja în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu strat de zăpadă.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, tronsoanele cu probleme sunt:

DN 57B Oraviţa – Anina (CS), drum umed cu porţiuni izolate de zăpadă < 1 cm acoperită cu material antiderapant; DN 57B Anina – Gherteniş (CS), drum umed cu porţiuni izolate de zăpadă < 1 cm acoperite cu material antiderapant; DN 58 Reşiţa – Anina (CS), drum cu urme de zăpadă înmuiată cu material antiderapant de 1-2 cm; DN68 Zăvoi (CS)- Zeicani (HD), drum cu zăpadă înmuiată cu material antiderapant de 1 cm; DN 79A Arad – Şimand (AR), drum cu zăpadă înmuiată cu material antiderapant < 1 cm. Angajaţii DRDP au acţionat în ultimele cinci ore cu 26 auto-utilaje ţi au răspândit 113 tone material antiderapant. radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *