Iarna le dă de furcă locuitorilor din vestul țării

nea 3

Anotimpul alb continuă să domine întreaga țară, iar zona de vest nu face excepție, chiar dacă pe aceste meleaguri eram obișnuiți cu ierni blânde.

Județul Timiș s-a confruntat, sâmbătă, cu poleiul, iar din seara aceleiași zile ninsorile au devenit mai intense.

Astăzi, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile județene din Timiș.

Drumarii au acționat cu aproape 20 de utilaje, iar pe parcursul nopții au fost folosite peste 300 de tone de material antiderapant. Nu existau drumuri județene cu circulație blocată sau închisă, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Pe sectorul Sânnicolau Mare, Gottlob, Jimbolia au fost folosite 20 de tone de material antiderapant; pe sectorul Pișchia, Cenei, Orțișoara, Carani, Aeroport – 38 de tone; pe sectorul Foeni, Giroc, Sânmihaiu Român, Denta – 26 de tone; pe sectorul Buziaș, Tormac, Topolovățu Mare, Moșnița Veche – 44 tone; pe sectorul Coșteiu, Crivobara, Balinț, Brestovăț, Hitiaș, Cliciova – 121 tone; pe sectorul Buziaș, Lugoj, Făget, Bethausen, Traian Vuia, Nădrag – 60 tone. Informații despre starea părții carosabile pot fi aflate la numărul de telefon 0731.540.965. Consiliul Județean Timiș are încheiate contracte de deszăpezire pentru toate zonele județului Timiș.

Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, drumarii au acționat în această dimineață pentru a preveni formarea ghețușului. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică s-a acționat cu 71 de utilaje și au fost răspândite 443 de tone de material antiderapant și 3,3 tone de clorură de calciu. Majoritatea drumurilor de pe raza DRDP Timișoara aveau, în această dimineață, carosabilul umed, pe unele porțiuni din zona de deal și munte întregistrându-se zăpadă îmbibată cu material antiderapant.

De asemenea, în Timișoara s-a semnalat polei, ascuns sub un strat nou de zăpadă. Autoritățile au acționat pentru deszăpezire, dar doar pe arterele principale.

Precipitațiile continuă

Conform unei informări emise de Administrația Națională de Meteorologie, până marți (15.01) dimineață se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mixte în zonele joase de relief din vest, ninsori la munte și intensificări ale vântului. Izolat se va produce polei.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70-80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Conducătorii auto sunt îndemnați de autorități să-și echipeze corespunzător mașinile și să conducă prudent, așa cum o impun condițiile meteorologice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns