Iarnă în Europa. Ungaria este acoperită de zăpadă, iar în Franța este cod roșu de ploi torențiale

iarna ungaria

La vecinii noștri, în Ungaria, iarna a sosit în forță. A nins abundent in aproape toată țara, iar meteorologii spun că va mai ninge și în zilele următoare. În Franța este cod roșu de ploi torențiale, furtună și inundații în mai multe departamente.

CITEȘTE ȘI: Incendiu devastator în vestul țării. Video!

La Budapesta, stratul de zăpadă are deja câțiva centimetri. Primăria a scos utilajele din timp, ca să nu apară probleme în trafic.

Deși se anunțase că va ninge, nimeni nu se aștepta că doar în câteva ore să se aștearnă atâta zăpadă. Aproape toată Ungaria este acoperită de zăpadă.

Pe aeroportul din Budapesta, activitatea a fost perturbată mai multe ore. Autoritățile maghiare anunță că sunt posibile întârzieri în traficul aerian. Și trenurile circulă cu dificultate, pentru că pe unele porțiuni au înghețat șinele.

În Franța, furtunile violente și ploile torențiale din sud/est au făcut mai mulți morți. Echipele de intervenție acționează non stop pentru a-i salva pe oamenii blocați de inundații.

Pe alocuri, nivelul apei, pe șosele, a ajuns la un metru. Într-o mica localitate, pompierii au fost nevoiți să transporte un vârstnic cu probleme locomotorii într-o pubela de gunoi pe roți.

Localități întregi sunt inundate, școlile au fost închise și deja au loc evacuări. Traficul e puternic perturbat. Pagubele materiale sunt deja foarte mari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *