Iarna atipică din România ar putea duce la scumpirea alimentelor

Trăim o iarnă atipică în România. În unele zone din țară nu a nins deloc, iar agricultorii trag un semnal de alarmă. Culturile de toamnă sunt expuse înghețului, iar cele de primăvară riscă să nu poată fi însămânțate, din cauza secetei. Asta ar putea duce la scumpiri ale alimentelor, în special în sectorul panificației.

CITEȘTE ȘI: Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 11 judeţe, inclusiv în Timiș

În Timiș există localități în care nu a mai plouat de câteva luni. Fermierii se tem că producțiile lor pot fi compromise, din cauza lipsei precipitațiilor, conform digi24.ro

Inclusiv lipsa zăpezii poate dăuna plantelor.

Vestul țării se confruntă cu seceta încă din luna august, spun meteorologii, care trag și ei un semnal de alarmă.

Silvia Barbu, meteorolog previzionist ANM: Cantitățile de precipitații au fost sub normele climatologice. Deci vorbim de ultima jumătate a anului trecut. Vorbim deja de o secetă care s-a instalat, secetă pedologică la nivelul 0-100 de centimetri în sol avem de la secetă moderată la secetă extremă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Meteohororolog 27 ianuarie 2020
La fel de grav e și faptul că mi-ați șters toate mesajele anterioare... Ați anunțat (la "previziuni" meteo) tot soiul de vortex-uri polare, cea mai grea iarnă etc - în fine, păreți a fi tot mai roboței și mai stupizi cei care sunteți angajați, recent, la RB...Spor la cenzură, deveniți tot mai zero, din păcate. Școală proastă - nu e vina voastră. O să mai intru pe site - doar pentru anchete... mai aveți un om în redacție - stimă!