Ianuarie, luna cu ghinion pentru prefecții Timișului

eva andreas 1

Anul 2019 debuta extrem de prost pentru Eva Andreaș, prefectul din acea vreme al județului Timiș. O stare de rău resimțită brusc, urmată de un control medical, aveau să-i aducă o veste care îți taie respirație: suferea de o boală gravă, o spaimă pentru oricine. Mai mult, afecțiunea îi amenința  viața într-un timp cât mai scurt și era nevoie de intervenții rapide și foarte profesioniste.

CITEȘTE ȘI: Contre între FALT și municipalitate, la Timișoara

Din fericire, Eva Andreaș a depășit momentul, învingând boala, după o luptă grea și chinuitoare. După câteva luni, a revenit la serviciu, unde a rămas în funcție până când partidul care o susținea a pierdut puterea.

Numai că Eva Andreaș ar fi trebuit să-și piardă postul mult mai devreme, din cauza unor neînțelegeri interne în partidul care o agrea, ea aflându-se, la momentul respectiv, în tabăra perdantă. Zarurile fuseseră aruncate și urma doar să fie emis actul de guvern prin care era îndepărtată din funcție.

Întâmplarea a făcut ca demiterea să-i fie pregătită chiar în zilele în care s-a îmbolnăvit grav și probabil că nici nu-i mai păsa de funcție. Numai că decidenții de atunci, oricât de lipsiți de scrupule ar fi, așa cum se spune despre liderii politici, nu puteau să-i mai dea și ei o lovitură.

Așa că au anulat execuția, iar Eva Andreaș și-a putut vedea liniștită de sănătate. Un final fericit, din care toți au ieșit bine: prefecta s-a vindecat, șefii politici și-au regăsit umanitatea, iar cei care au cunoscut povestea au avut parte de emoții puternice, încheiate reușit.

Acum, la exact doi ani de la întâmplare, povestea se repetă. Liliana Oneț, prefectul județului, suferă un accident serios la schi, soldat cu o dublă fractură a piciorului, pentru care este nevoie de intervenție chirurgicală.

Chiar dacă suferința Lilianei Oneț nu are dimensiunea celei prin care a trecut Eva Andreaș, trauma tot există: operație, imobilizare, cârje, efecte în timp.

Numai că asemănarea nu se opreșțe aici. La fel cași în cazul prefectei din 2019, și Liliana Oneț urma, probabil, să fie îndepărtată din funcție chiar în aceste zile! Zguduitor, nu? În noile codiții, e greu de crezut că demiterea se va mai produce, mai ales că prefecta se va afla câteva luni în concediu medical.

liliana onet 4

Avem, iată, două lecții de viață, care ne arată că și în politică lucrurile nu se așază  doar în funcție de negocieri, conjuncturi, susțineri și alte combinații. Viața este plină de neprevăzut și ne oferă exemple care pot deveni scenariul celor mai cinice filme. Iar următorii prefecți trebuie să aibă mare grijă la prima lună a anului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ianuarie, luna cu ghinion pentru prefecții Timișului

  1. Să mai adaug şi eu ceva :
    Viața este plină de neprevăzut și ne oferă exemple care pot deveni scenariul celor mai cinice filme. I
    Ce vrea să fie spus în această propoziție? Mai ales adjectivul cinic pus la filme ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *