Hidrologii au emis o avertizare Cod galben de inundații pentru râuri din vestul ţării

Hidrologii au emis Cod galben pe râuri din Timiș și alte 28 de județe, până joi

Hidrologii au emis miercuri dimineața o avertizare Cod galben de inundații pentru râuri din județele Hunedoara, Arad și Bihor.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vața de Jos, Tauz (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Hunedoara, Arad și Bihor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gurahonț – amonte confluență cu râul Hodiș, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior.

CITEŞTE ŞI: Soarta noului spital municipal din Timișoara a fost lăsată în mâinile unei funcționare aflate în conflict de interese

În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea este în vigoare miercuri până la ora 12.00, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *