Haz de necaz. Indicatoare pentru autostrada “muzeu” Lugoj-Deva

Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj Deva, rămâne închis traficului rutier și, momentan, nu se știe când șoferii vor putea circula pe acest tronson, finalizat în proporție de 99 la sută, dar nedeschis circulației.

CITEȘTE ȘI: Fost politician, acuzat că ar fi deturnat cursul unui râu către păstrăvăria proprie

Reprezentanții Asociației “Pro Infrastructură”, cei care au monitorizat, încă de la început, construcția acestui lot de autostradă, susțin că, cei din compania de drumuri nu au apărut în teren pentru a finalizat lucrările despre care spuneau că le vor executa în regie proprie, după rezilierea contractului, astfel încât cei 21 de kilometri de autostradă să poată fi dați în folosință. Cei de la „Pro Infrastructură” fac haz de necaz de situația tragi-comică apărută. Ei au realizat câteva indicatoare spre „autostrada muzeu”, publicate pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare.

„La 22 de zile de când lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva putea fi inaugurat și la 6 zile de când Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul finalizat în proporție de 99%, cei din Compania de Drumuri nu au apărut în teren ca să rezolve așa-zisele „deficiențe” invocate (vezi poze atașate). Ministrul Culturii, pardon, al Transporturilor Cuc, împreună cu directorul CNAIR Scarlat promiteau săptămâna trecută că problemele de pe șantier vor fi soluționate și se va da drumul la circulație.

Și atunci de ce nu e nimeni în teren? Poate pentru că presupusele probleme sunt doar pretexte… Din informațiile noastre, în cei 6 ani scurși de la semnarea contractului (august 2013), inginerul FIDIC (consultantul) angajat de CNAIR ca să supervizeze antreprenorul a identificat 60 de neconformități, dintre care 59 au fost stinse (reparate) de constructor – un număr normal pe un șantier de o asemenea anvergură, comparabil cu alte proiecte de autostrăzi.

Ironia sorții este că singura neconformitate încă nesoluționată este chiar în capătul dinspre Holdea, fix la granița cu lotul 2 Lugoj-Deva, acolo unde nu se va circula până la finalizarea celebrelor tuneluri „pentru urși” (aflate în prezent în licitație), adică probabil prin 2024. Așadar, avem o AUTOSTRADĂ MUZEU de 21 km perfect funcțională din 12.08.2019 .

sursa:realitateadehunedoara.net

1 Comments
mihai 08/09/2019
Sunteti penibili. Daca se deshidea traficul ziceati ca de ce sa dat in circulatie cu defectiuni ,daca nu sa deschis iar e bai cat casa.Gandire de carcotas.