Câinii pot fi dresați prin jocuri gândite special pentru ei. Metode inedite, prezentate la Timișoara

caini dresaj

Conform celor mai recente tendințe în domeniu, dresajul câinilor poate fi realizat nu prin metodele clasice, ci prin cele care implică jocuri, recompense, perseverență și multă răbdare. Există deja dresori specializați în astfel de metode și chiar psihologi care înțeleg cum gândesc animalele de companie.

CITEȘTE ȘI: Haz de necaz. Indicatoare pentru autostrada “muzeu” Lugoj-Deva

Doreen Potter are certificat de Pro Dog Trainer, fiind specializată în educarea și dresajul câinilor nu prin metodele clasice, ci prin jocuri bine gândite și practicate cu perseverență. Ea se ocupă, în Anglia, de dresajul câinilor de peste 20 de ani, fiind totodată implicată în salvarea și reintegrarea în familii adoptive a câinilor fără stăpân din România.

Va fi prezentă pentru câteva zile la Timișoara, unde va susține, alături de alți specialiști în comportamentul canin, un workshop destinat celor care vor să-și educe câinele cu blândețe și multă dragoste. În cadrul evenimentului vor fi abordate reactivitatea față de alți câini, față de lucruri sau situații noi, anxietatea de separare, mersul în lesă și plimbarea, problemele de încredere care pot duce la situații neplăcute, dar și probleme specifice fiecărei familii care deține unul sau mai mulți căței.

La workshop va participa și Vlad Vancia – cel mai cunoscut etnolog (psiholog canin) din România. Evenimentul se va desfășura de vineri până duminică, în locația Dog Camp din Săcălaz. Participanții vor avea ocazia să primească sfaturi personalizate, să discute cu alți stăpâni de câini, să asculte ceea ce spun specialiștii, dar și să se distreze, în program fiind inclusă, printre altele, o cina cu preparate la ceaun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns