Haosul rutier din Timişoara, la ordinea zilei

trafic1 2

Cu siguranţă, din birouri, de unde se monitorizează semaforizarea inteligentă din oraş, problemele participanţilor la trafic sunt secundare, din moment ce haosul persită în oraş.

„Eu n-am văzut niciodată ca Timişoara să fie aşa aglomerată ca în acest an”, a spus un şofer.

Dacă unii dintre ei doar comentează, alţii claxonează şi nu puţini sunt cei care încalcă regulile rutiere pentru că s-au săturat de atâta stat în coloană.
trafic

Când semaforizarea inteligentă cedează, adică unele semafoare nu funcţionează, altele sunt pe intermitent, iar altele funcţionează, haosul este şi mai accentuat.

Zilele trecute, de o asemenea păţanie au avut parte timişorenii. Pe bulevadrul Michelangelo funcţiona, pe ici-colo câte un semafor, în rest fiecare se descurca cum putea.

Nu puţini au fost pietonii care au decis să nu traverseze şi să ocolească zona, văzând agitaţia unor şoferi care nu au lăsat loc de trecere şi acestora.

În zona Pieţei 700, acelaşi lucru. Aglomeraţia însă era şi mai mare. Atât de intens a fost traficul încât nici nu se zărea unde se află trecerea pentru pietoni! Maşinile, tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele circulau anapoda, fiecare şofer ori vatman încercând să-şi facă loc pe străduţele înguste.
trafic2

Tot pietonii au fost cei care cu greu şi-au găsit un loc pe unde să traverseze strada. Puţini au fost cei care au nimerit zebra, pentru că aceasta nu mai era accesibilă.

Cu toate că nebunia a durat o zi întreagă, nici un poliţist nu a fost prezent în zonă pentru a dirija circulaţia. Aşadar, fiecare s-a descurcat cum a putut.

O bătrână care se îndrepta spre piaţă era atât de speriată de traficul haotic, încât a înţepenit pe trotuar. Se deplasa mai greu şi nu a avut curajul să se avânte, singură, printre vehicule.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Haosul rutier din Timişoara, la ordinea zilei

  1. AM SI EU O INTREBARE.
    POLITIA LOCALA CE ROL ARE?
    IN HAOSUL DIN ORAS CRED CA AR PUTEA SA NU MAI STEIE PITULATI PE NUSTIU UNDE SI SA DIRIJEZE CIRCULATIA IN ZONELE FORTE.

  2. „Mulțumim” administrației pentru infuzia de semafoare….Cu ele nu e lucru curat și până la urmă se va afla de unde a plecat această idioțenie care a răvășit orașul…..

  3. Am mers pe take ionescu seara dupa noua si am prins toate semafoarele desi era liber si am circulat cu viteza regulamentara. Unde e „unde verde”. Mai mult incurca decit ajuta. Bani aruncati aiurea ca si pe vaporase.

Lasă un răspuns