Handbaliştii Politehnicii Timişoara au ratat calificarea în careul de aşi

pero milosevici

Handbaliştii alb-violeţi au luptat până la ultima picătură de energie în meciul ce a decis una dintre semifinalistele Ligii Naţionale, dar au fost depăşiţi la limită, scor 24-23, de gazda Potaissa Turda în a patra confruntare din primul tur eliminatoriu.

Duelul a avut două părţi diferite. În prima, SCM Politehnica Timişoara a fost condusă în câteva rânduri şi la trei goluri, iar în a doua elevii lui Pero Milosevici au evoluat excelent în apărare şi au fost bătăioşi în ofensivă.

Aproape 13 minute fără gol pentru ardeleni au repus în joc trupa de pe Bega, care a egalat în minutul 40 (16-16) şi a preluat conducerea la mijlocul actului secund (18-16).

Potaissa a avut însă momentul ei de revenire, egalând la 19 şi forţându-şi apoi adversara să alerge după egalare. Cu aproximativ jumătate de minut înainte de final, Adomnicăi a marcat golul victoriei.

Timişorenii n-au mai putut echilibra situaţia. La un fault comis la mijlocul terenului gazdele nu au eliberat mingea, Fenici a încercat să intre în posesia ei, dar a primit cartonaşul roşu pentru împingere. Ultima aruncare de la 9 metri nu a mai modificat tabela de marcaj, astfel că Potaissa merge mai departe, iar Politehnica rămâne în grupa locurilor 5-8.

Marcatorii echipei timişorene în jocul decisiv de la Turda au fost Lasica (8g), Lazarov (5g), Vaidasigan (4g), Fenici (3g), Milosevici (1g), Marjanovici (1g) şi Neamţu (1g).

Pentru ardeleni au înscris Lazăr (6g), Pavel (4g), Marian (3g), Zacaciurin (3g), Amihăesi (2g), Adomnicăi (2g), Laslo (1g), Huta (1g), Cîntec (1g), Thalmaier (1g).

„Ce pot să zic? Îmi felicit jucătorii pentru efortul enorm pe care l-au depus în această întâlnire decisivă. Au jucat pe un teren unde nimeni în afara campioanei Dinamo nu a câştigat. Am greşit destul de mult, am greşit şi de la linia de 7 metri şi în final nu am avut noroc. Totul s-a decis la un gol şi, din păcate, am pierdut.

Am demonstrat că nu am venit la Turda să ne predăm. Din contră, am jucat bine şi am luptat. Acum trebuie să ne concentrăm mai mult pe viitor, pe o nouă clasare între primele opt, dar una mai solidă decât cea de anul acesta. Vom lupta pentru locul al cincilea, dar nu facem din asta o prioritate.

Important este să construim echipa pentru anul ce vine, pentru a obţine unul din locurile din frunte, poate al doilea, al treilea sau al patrulea. Doar aşa vom începe play-off-ul cu două partide acasă şi astfel am avea un avantaj”, a declarat tehnicianul muntenegrean al Politehnicii Timişoara, Pero Milosevici.

Foto: Doru Costică


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *