HALUCINANT! Un aviz de nota… 11

Eugeniu de Savoya

Inițiativa municipalității de a transforma câteva străzi din zona centrală în căi pietonale, lăudabilă de altfel, are câteva aspecte nelămurite pe deplin.

Să dăm un singur exemplu: cel al unui locatar din blocul de pe strada E. Ungureanu nr. 3, iar prin extensie, putem vorbi de situațiile tuturor deținătorilor de autoturisme din acest imobil.

Blocul în cauză se află la intersecția a două străzi pietonale, E. Ungureanu și Eugeniu de Savoia. Locatarul este posesor al unei Dacii și s-a adresat Comisiei de circulație din cadrul Primăriei Timișoara pentru a obține aprobare de acces spre curtea blocului, unde se află garajul.

pietonala

Iată răspunsul primit: „…Comisia de circulație vă comunică următoarele: Aviz favorabil pentru accesul pe str. E. Ungureanu la imobilul nr. 3 al autoturismului marca Dacia cu numărul de înmatriculare TM… și masa totală autorizată de 1,6 tone, zilnic, în intervalele orare 0-9, 17-19 și respectiv 22-23, până la data de 31.12.2016, imobil aflat în zona Cetate, devenită zonă pietonală și semnalizată prin indicatoare rutiere conform prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în vederea realizării accesului auto la garajul situat în curtea interioară a imobilului. De asemenea menționăm că accesul la imobil se va face numai dinspre strada E. Ungureanu. Prezentul aviz nu permite staționarea autovehicului pe str. E Ungureanu”. Halucinant răspuns!

Dacă mergi pe picioarele tale pe strada E. Ungureanu poți constata că nu există nici urmă de acces din această stradă spre curtea interioară a blocului, acesta fiind din strada Eugeniu de Savoia, pe fosta stradă Robert Carol de Anjou, de mult timp închisă. Ca să poți veni dinspre E. Ungureanu ar trebui eliminat din peisaj stâlpul telescopic și staționarea pe această porțiune – cea dinspre Piața Unirii – a străzii.

Timisoara centru

Când spunem că răspunsul este halucinant avem în vedere și intervalele orare când e permis accesul. Dacă pleci la ora 9 la Kaufland, la shopping, trebuie să ai răbdare opt ore… ca să ajungi acasă!

Până la urmă, cum rămâne cu cele 10-12 mașini care ar încălca de două ori pe zi „pietonitatea” celor două străzi?

Cu actualul aviz favorabil, accesul e posibil, doar în virtualitate, pe niște străzi pietonale cu același nume, dintr-un oraș, poate denumit Timișoara, de pe… Planeta Roșie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns